Arnemuiden

molen in Arnemuiden, Zeeland

Arnemuiden is een dorp in de provincie Zeeland. Het heeft bijna 6000 inwoners. Tot 1997 was het dorp een zelfstandige gemeente maar het behoort nu tot de gemeente Middelburg.

visserij
Arnemuiden is bekend door zijn visserij. De binnenhaven van Vlissingen is de thuisbasis voor de vissersboten. Hoewel de visserij nog steeds een belangrijke bedrijfstak is voor Arnemuiden werkt het grootste gedeelte van de mensen thans in de industrie, bouwnijverheid en handel.

vliegveld midden zeeland
vliegveld
Vliegveld Midden-Zeeland ligt nabij Arnemuiden. Het is een vliegveld met een kunststof startbaan van 1000 meter lengte. Behalve verschillende luchtvaartbedrijven zijn er een zweefvliegclub, vliegclub, een centrum voor parachutespringen en een restaurant met terras. Het adres is Calandweg 36.

attracties
– Museum, Langstraat 35
– Scheepswerf Meerman
Een combikaart voor beide attracties is €3,50
– Molen ‘Nooit Gedacht’

hotels Arnemuiden

Er zijn verschillende hotels in Arnemuiden. Bed & breakfast de Notenbalk ligt 1km van het station heeft een tuin met terras. Waterpark Veerse Meer is een vakantiepark aan het Veerse Meer. Er kunnen chalets en luxe villa’s geboekt worden. Iets buiten Arnemuiden (3km) ligt het populaire Van der Valk Hotel. Dit vier sterren hotel ligt aan de rand van de autoweg en golfbaan en heeft mooie luxe kamers.

vervoer
– 5 minuten van Middelburg per trein
– De autosnelweg A58 loopt langs het dorp
– Buslijn 46 en 47 (Middelburg – Goes)

school
– Christelijke basisschool De Oleanderhof
– gereformeerde Joos van Larenschool
– openbare basisschool ’t Vierschip
– Kinderdagverblijf en Peuterspeelzaal Polderpret

algemene informatie
– zwembad Juliana
– voetbalvereniging Arnemuiden

Zeeland hotels & appartementen

Zeeland hotels aan de kust
Luxe hotels Zeeland
Zoutelande hotels
Domburg hotels & appartementen