Studentenwoning Middelburg Kanaalweg


De bouw van gloednieuwe studentenwoningen aan de Kanaalweg in Middelburg is bijna klaar. Er zijn 3 appartementengebouwen met in totaal 119 appartementen (50m2). Er zal plek zijn voor 236 studenten. Het hoogste gebouw is 9 verdiepingen. De nieuwe studentenhuisvesting aan de Kanaalweg zal in februari/maart 2022 open gaan.


De kamers liggen naast het spoor op 100 meter van het treinstation. Het uitzicht is over het Kanaal van Walcheren en de binnenstad. Naar de HZ University of Applied Sciences is 600 meter en naar het stadhuis op de Markt (University College Roosevelt) is bijna 1000 meter. Naar het uitgaansleven op Plein 40, Pottenmarkt en de Markt is 10 minuten lopen.


De appartementen zijn duurzaam gebouwd. Er is geen gas en aan de achterzijde zijn zonnepanelen gemonteerd. De zonnegevels hangen aan de galerijen en beslaan een oppervlak van 1200 m2. Door de wijze van monteren lijkt het op een dambord. De zonnepanelen zullen geen weerspiegeling opleveren voor de omgeving. Achter het nieuwe complex ligt een P+R parkeerterrein. De verhuur gaat via Accommodation Portal Housing dat de partner is van HZ en dat ook het beheer heeft over de studentenkamers op de campussen in Vlissingen en Middelburg.

University College Roosevelt (UCR)
De woonruimte op de UCR-campus wordt beheerd door verhuurorganisatie Villex. Studenten van University College Roosevelt (UCR) wonen op een van hun 4 campussen in de binnenstad: Bagijnhof, Bachtensteene, Koestraat en Roggeveenhof. Op de locatie Bagijnhof delen ze de badkamer en keuken maar in de overige 3 locaties beschikken de UCR studenten over studio’s. De locatie Bachtensteene (76 kamers) is het meest centraal en ligt op 50 tot 100 meter van het hoofdgebouw. De grootste locatie is Jacob Roggeveenhof met 180 kamers. Dit is een flat van 7 verdiepingen op 1200 meter van de Markt.

Campus Middelburg

HZ Zeeland heeft ongeveer 4800 studenten waarvan 500 uit het buitenland komen. Het hoofdgebouw staat in Vlissingen. Er is ook een locatie in Middelburg waar een aantal technische hbo-opleidingen te vinden zijn zoals ICT, bouwkunde, civiele techniek, watermanagement en technische bedrijfskunde. De nieuwe studentenhuisvesting is een welkome aanvulling op het aanbod van studentenkamers. Een HZ campus dichtbij is het voormalige Delta kantoor waar ook studentenkamers in zijn gevestigd.

Oost-Souburg nieuwbouw & woningbouw

Claverveld Vlissingen
Edisoncenter Vlissingen
Souburg-Noord nieuwbouw