Parkeren Middelburg

By | 1 december 2015

Parkeren Middelburg

De parkeertarieven 2020 in Middelburg liggen tussen de €2.10 – €2.40 per uur. De parkeerduur op het Damplein is maximaal 4 uur. De parkeergarages rekenen €2.00 per uur met een maximum van €10,60 per dag. Lang parkeren kan men op de Kanaalweg, Loskade, Hof van Tange en verschillende parkeergarages. Een goedkoop parkeerterrein dichtbij het centrum is het P+R terrein bij het treinstation. Op zon- en feestdagen is het gratis parkeren in Middelburg. Op parkeerterrein Oude Veerseweg kan men de auto gratis parkeren. In het centrum zijn diverse publieke oplaadpunten voor elektrische auto’s.

parkeren Middelburg in de Geere Kelder
Geere Kelder (bij A&H XL)
Parkeergarage de Geere Kelder is in het centrum van Middelburg. Het adres is de Beenhouwerssingel. De Geere Kelder is het hele jaar open; 24 uur per dag en 7 dagen per week. Betaald parkeren is van kracht van maandag tot en met zaterdag (8.00 – 20.00). Parkeertarief is €2/uur met een maximum van €10,60 per dag. Het is 200 meter naar de A&H XL. Afstand naar de Markt is 5-10 minuten lopen.

kousteensedijk-middelburg
Parkeergarage Kousteensedijk
De parkeergarage aan de Kousteensedijk is erg makkelijk te bereiken. Als men op de Schroeweg het centrum van Middelburg binnenrijdt via de brug, dan draait men gelijk rechtsaf (Het Groene Woud/Blauwedijk). Nog geen 100 meter verderop is de parkeergarage linksaf. Het is 10 minuten lopen naar de Markt, winkelstraten en treinstation. Prijs parkeren per uur is €2 met een onbeperkte duur.

Damplein in Middelburg naast de abdij
Damplein (hartje centrum)
Het Damplein bestaat grotendeels uit parkeerplaatsen. Op het plein zijn diverse cafe’s met terrassen. Het plein is in het historische centrum achter de abdij. De belangrijkste winkelstraat de Lange Delft start vanaf het Damplein. In 7 minuten loopt men naar de Markt. Het tarief is €2.40/uur.

parkeerterrein Hof van Tange
Hof van Tange
Iets verderop is de ruime parkeerplaats op het Hof van Tange. Het adres is de Looierssingel. De parkeerplaats heeft 2 oplaadpunten voor elektrische auto’s. Het parkeerterrein staat achter de Kloveniersdoelen (Cinema Middelburg). Het is 10 minuten lopen naar de Markt en 5 minuten naar de A&H XL. Prijs parkeren per uur is max €2,40 met een maximale duur van 1 dag.

Parkeren Middelburg op straat & gratis parkeren
Het normale tarief voor parkeren in het centrum van Middelburg is €2.10-€2.40 per uur met een limiet van 2 uur. Op zon- en nationale feestdagen kan men gratis parkeren. Op de Oude Veerseweg kan ook gratis geparkeerd worden.

Parkeergarage Achter de Houttuinen
De parkeergarage is onder het winkelcentrum Achter de Houttuinen. Het is 150 meter van parkeerplaats het Hof van Tange en 7 minuten lopen naar de Markt.

Campers
Campers mogen parkeren op 3 parkeerterreinen: Hof van Tange, Kanaalweg (tussen Schroebrug en treinstation) en de Oude Veerseweg. Overnachten is niet toegestaan. Campers kunnen overnachten op de Stadscamping Middelburg.

Parkeren Middelburg bij de AH
Albert Heyn XL heeft een vestiging aan de Pottenbakkerssingel naast het Hof van Tange.

Plein 40
Dit was een kleine parkeerplaats met een beperkt aantal plaatsen naast de Markt, de terrasjes en de winkelstraten. Het plein is echter verbouwd en de parkeerplaatsen zijn verdwenen. De fietsen stalling is flink uitgebreid en er zijn een paar terrassen bij gekomen.

Oplaadpunten elektrische auto

Damplein (naast de abdij)
Loskade 15 (bij hotels/winkelstraten)
Rotterdamsekaai (bij jachthaven/abdij)
Kanaalweg 12 (naast treinstation)
Hof van Tange (parkeerterrein in centrum)
Klein Vlaanderen (bij Gasthuis/Markt)
Mortiere woonboulevard (voor Mediamarkt)
Snellader Middelburg + Tesla superchargers
Snellader Goes
Oplaadpunten auto Vlissingen

Geef een antwoord