Parkeren Middelburg

Parkeren Middelburg langs kanaal

Parkeren Middelburg 2023

De parkeertarieven 2023 in Middelburg liggen tussen de 2 euro en 2.90 euro per uur. De parkeergarages in het centrum rekenen €2.20 per uur en een dagkaart in een garage kost 10,90 euro. In de parkeergarages mag men onbeperkt parkeren, op straat is het maximaal 1 dag. Dagkaarten gelden slechts voor enkele gebieden.

Gratis parkeren Middelburg

gratis parkeren op Oude Veerseweg
Op zon- en feestdagen is het gratis parkeren in Middelburg. Op parkeerterrein Oude Veerseweg kan men de auto gratis parkeren. Ook is er gratis parkeren op het parkeerterrein van AH tussen 21.00 uur en 7.00 uur. Dit laatste terrein ligt dichterbij de Markt dan de Oude Veerseweg. In het centrum zijn diverse publieke laadpalen elektrische auto’s.

Geere Kelder (bij A&H/Action)

parkeren in de Geere Kelder in Middelburg
Parkeergarage de Geere Kelder ligt 200 meter van het winkelcentrum AH & Action. Het adres is de Beenhouwerssingel. De Geere Kelder is het hele jaar open; 24 uur per dag en 7 dagen per week. Parkeertarief is 2,20 euro per uur met een maximum van 10,90 euro per dag. Afstand naar de Markt is 7 minuten lopen.

Parkeergarage Kousteensedijk


De parkeergarage aan de Kousteensedijk is makkelijk te bereiken. Als men op de Schroeweg het centrum van Middelburg binnenrijdt via de Schroebrug, dan draait men gelijk rechtsaf (Groene Woud/Blauwedijk). Nog geen 100 meter verderop is de parkeergarage linksaf. Het is 7-10 minuten lopen naar de Markt, winkelstraten en treinstation. Prijs parkeren is 2,20 euro per uur en een dagkaart 10,90 euro.

Damplein (centrum, bij Abdij)

Damplein in Middelburg naast de abdij
Het Damplein bestaat grotendeels uit parkeerplaatsen. Er is 1 laadpaal elektrische auto’s en 2 laadpalen voor elektrische fietsen. Het plein ligt in het historische centrum achter de abdij. Op het plein zijn enkele cafés met terrassen. De belangrijkste winkelstraat de Lange Delft start vanaf het Damplein. In 7 minuten loopt men naar de Markt. Het tarief is 2,20 euro uur en men mag hier maximaal 4 uur parkeren.

Hof van Tange

parkeerterrein Hof van Tange
De parkeerplaats Hof van Tange. Het adres is Looierssingel. Het parkeerterrein staat achter de historische Kloveniersdoelen (met daarin Cinema Middelburg). Het is 10 minuten lopen naar de Markt en 5 minuten naar de A&H XL. Prijs parkeren per uur is 2,20 euro met een maximale duur van 1 dag. Een dagkaart op het Hof van Tange kost 14,50 euro. De parkeerplaats heeft 1 laadpaal voor elektrische auto’s.

Parkeergarage Achter de Houttuinen

Parkeergarage Achter de Houttuinen
De parkeergarage ligt 250 meter van parkeerplaats het Hof van Tange en het is 7 minuten lopen naar de Markt. De ingang naar de garage is smal. Op donderdag en vrijdag is er betaald parkeren tot 21.00 uur.

Parkeren Middelburg bij de AH

parkeren bij AH Middelburg
Albert Heyn XL heeft een vestiging aan de Pottenbakkerssingel naast het Hof van Tange. Het eerste uur is gratis als je voor minimaal 10 euro aan boodschappen koopt,. Daarna betaal je 2,10 per uur en een dagkaart is 10,60. Op zondag, feestdagen en ’s avonds van 21.00 uur tot 7.00 uur mag hier gratis geparkeerd worden. AH Middelburg heeft ook een parkeergarage en deze is geopend wanneer de winkel open is (maximaal 21.00 sluitingstijd).

Campers

Campers mogen parkeren op 3 parkeerterreinen: Hof van Tange, Kanaalweg (tussen Schroebrug en treinstation) en de Oude Veerseweg. Overnachten is niet toegestaan. Campers kunnen overnachten op de Stadscamping Middelburg.

Plein 40 – fietsenstalling

Plein 40 ligt naast de Markt. Er zijn enkele cafés met terrasjes en een flinke fietsenstalling. Goede plek als je je fiets wilt parkeren. Een bewaakte fietsenstalling met openbaar toilet is op het Zusterplein (hemelsbreed 100 meter verderop). De bewaakte stalling heeft wel beperkte openingstijden.

Laadpalen elektrische auto

Snellader Middelburg + Tesla superchargers