Lichtwolke

By | 25 december 2015

sculptuur Lichtwolke in Vlissingen

Lichtwolke Vlissingen

Lichtwolke zijn 7 neonsculpturen op de gevel en het dak van de Willem III kazerne in Vlissingen. Voorbijgangers die niets weten van het gebouw zullen de sculpturen waarschijnlijk niet makkelijk opmerken. Hoewel ik ze s’avonds niet heb gezien schijnen de sculpturen verschillende kleuren uit te stralen.

Willem III kazerne

De Willem III kazerne is gebouwd in 1850 en diende eerst als artilleriekazerne en naderhand als infanteriekazerne. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog is het gebouw lange tijd in gebruik geweest door verschillende verenigingen zoals de padvinderij. In 1999 is de kazerne gerenoveerd en werd Kunstcentrum Willem3 erin gevestigd. In het kunstcentrum zitten theater Vestzak99, studio’s, expositieruimtes en woonunits voor kunstenaars. Ook Kunstuitleen Vlissingen en Buro Beeldende Kunst zijn gevestigd in het gebouw. De tentoonstellingsruimte Willem3 gaat per 1 januari 2016 dicht. De Cultuurwerf heeft na 16 jaar de huur opgezegd omdat ze moeten bezuinigen van de gemeente Vlissingen.

kunstenaar
Het kunstwerk is gemaakt in 1999 door de architect en kunstenaar Leonardo Mosso.

ligging
De Willem III kazerne staat in de Oranjestraat net achter de zeedijk. De monumentale Oranjemolen staat op de dijk en is 100 meter van de kazerne. Iets verderop (300m) staat het standbeeld de Vissersvrouw.

Vlissingen kunst

Kunstroute Vlissingen: beelden, sculpturen, tekstregels
Landingsmonument: beeld van een commando
Milieumonument: reuze druppel olie
– standbeeld Michiel de Ruyter: op Keizersbolwerk
– Frans Naerebout: standbeeld op boulevard
– Open Zuil: ranke cylinder van 18m hoog
Levensboom: sculptuur op Boulevard Evertsen
MuZEEum: maritiem museum

Geef een reactie