Groenewoud en Nieuwstraat

By | 30 december 2015

Groenewoud

Groenewoud is een straat in Vlissingen tussen het Bellamypark en de Steenen Beer. De straat gaat langs Plein Vierwinden en kruist de Walstraat. Het is een straat met veel historische huizen; er zijn 29 rijksmonumenten. In de naastgelegen Nieuwstraat zijn eveneens veel monumentale woningen te zien.


groenewoud vlissingen

groene-woud

De volgende bedrijven zijn in het Groenewoud: Cafe Thor, Boutique Deuxieme damesmode en Bed&Breakfast. Trimpe groente- en fruit is de langst zelfstandige groentezaak van Nederland. Het echtpaar is 80 jaar oud en werkt al 65 jaar vanuit het pand in het Groenewoud. De groentezaak kwam in 2013 nog eens extra in het lokale nieuws toen de eigenaar een overvaller de deur uit wist te werken.

Nieuwstraat

De Nieuwstraat is een zijstraat in Vlissingen van het levendige Bellamypark. De straat eindigt bij de Hendrikstraat waar het monumentale Beeldenhuis staat. In de Nieuwstraat zijn veel monumentale panden; er zijn 29 rijksmonumenten. Het Groenewoud (50 meter verder) loopt parallel aan de Nieuwstraat en heeft ook veel historische huizen.


nieuwstraat vlissingenGeef een reactie