Carnavalsoptocht ’s Heerenhoek

By | 14 februari 2018

carnavalsoptocht 's Heerenhoek

Afgelopen zondagmiddag (11 februari 2018) was er de jaarlijkse carnavalsoptocht ’s Heerenhoek. De Grote Optocht begon om 13.30 uur maar omdat we twijfelden of we wel zouden gaan kwamen we uiteindelijk pas een uurtje later aan. Volgend jaar zullen we zeker op tijd zijn want er is genoeg te zien. Het weer was droog maar er stond wel een koude wind. Er was ook een carnaval kinderoptocht op zaterdag 10 februari 2018.

carnaval paerehat 2018

De meeste mensen stonden op de Kuijpersdijk waar ook een aantal horecazaken zijn gevestigd. Aan de aanwezige hekken te zien werd hier waarschijnlijk het carnavalsfeest van ’s Heerenhoek gevierd. Bij de ingang van cafe-bar Orient-Express was een loket waar men munten kon kopen voor een consumptie.
carnavalsoptocht 's heerenhoek 2018

Paerehat ‘Heerenhoek

Tijdens de carnavalsdagen wordt het dorp omgedoopt tot Paerehat. Deze naam is afkomstig van een oude kreek die nog in ’s Heerenhoek aanwezig is. Volgens de Wikipedia werden hier vroeger dode paarden gedumpt. Vandaar dat men op den duur deze kreek Paerehat (paardengat) ging noemen. De kreek is nadien voor een groot deel gedempt.

paerehat s heerenhoek 2018

Carnaval Zeeland

In totaal zijn er 31 carnavalsoptochten in Zeeland. In de Grote Optocht van Hulst (Vossestad), Sas van Gent (Betekoppenstad) en Clinge deden een aantal praalwagens mee met levensgrote poppen. Na het carnaval worden veel praalwagens, poppen en carnavalskleding doorverkocht aan andere carnavalsverenigingen. Door van elkaar te kopen kan er flink op de bouwkosten en tijd bespaard worden. Een praalwagen kost doorgaans tussen de 1.000 – 7.000 euro. Topmodellen kunnen wel 15.000 euro opbrengen.
Carnavalsoptocht ‘s Heerenhoek 2018 Paerehat, evenementen Zeeland, Vlissingen hotels en appartementen, Strandhotels Zeeland