BBQ Da Xin Vlissingen

By | 19 maart 2018

restaurant da-xin vlissingen

Van het weekend zijn we naar restaurant Da Xin in Vlissingen gegaan. In 2017 is het restaurant geheel gerenoveerd. Er werd afscheid genomen van het wokken. Er voor in de plaats kwam een mooi restaurant met drie thema’s: Chinese cuisine, Thaise cuisine en de Koreaanse barbecue. Het kreeg tegelijkertijd een nieuwe naam: Food Republic Da Xin. Wij waren die avond de eerste gasten dus ik heb gelijk wat foto’s gemaakt van het interieur. Het restaurant is 7 dagen per week open van 12.00 – 22.00 uur. Het is ook mogelijk om eten te bestellen. De bezorging in Vlissingen is gratis vanaf €16.

Update: restaurant Da Xin Vlissingen werd definitief gesloten. Het nieuwe concept sloeg waarschijnlijk niet aan en de eigenaar sloot de zaak na afloop van de zomervakantie in 2019. Restaurant Da Xin was een vertrouwde naam in Vlissingen en we zullen het zeker missen. In december 2020 is het restaurant heropend! De keuken verandert weer in Chinees- Indisch eten. De Koreaanse BBQ en de Thaise keuken zullen verdwijnen.


Klanten kunnen kiezen uit ‘All you can eat’ of ‘A la carte’. Bij het ‘All you can eat’ menu zijn er 4 rondes waarbij de klant per ronde 4 gerechten kan uitkiezen. Je kunt dus in totaal 16 gerechten per persoon nemen. Bestellen doe je met een tablet die op de tafel staat. De bediening is vrij gemakkelijk. Het restaurant heeft ook kartonnen kaarten met foto’s van de gerechten voor degenen die liever bij de serveerster bestellen.

Reserveren via Iens & Tripadvisor

In maart 2018 is er een speciale aanbieding. We konden gerechten kiezen uit alle drie de keukens (Chinees, Thais en Koreaans) + de drankjes waren inclusief. De prijs is €28. We zijn drie uur in het restaurant gebleven. ’s Maandags kwam ik er echter achter dat een boeking via restaurantsite Iens of Tripadvisor maar liefst 50% korting had opgeleverd! Deze speciale korting wordt ook in het weekend (in maart 2018) gegeven. Wij hebben duidelijk teveel betaald.

koreaanse barbecue
De meeste gasten zaten aan de tafels met de Koreaanse barbecue. Op deze barbecue wordt het vlees heerlijk gegrild. Ik had vooraf mijn bedenkingen maar het vlees was bijzonder mals. We kozen voor rundvlees, speklap, biefstukje en garnalen. Met de schaar konden we zonder enige moeite het vlees knippen in kleinere stukjes. De sausjes en de schaaltjes groente maken de barbecue compleet.

[video_lightbox_youtube video_id=”AwTPL5wnCfI” width=”640″ height=”480″ anchor=”https://i.ytimg.com/vi/AwTPL5wnCfI/1.jpg?time=1521454894309″]
(bekijk de video van 11 seconden)

Review Da-Xin

We zijn tevreden over ons bezoek aan restaurant Da-Xin. De meeste gasten zaten aan de Koreaanse barbecue die in de tafel is ingebouwd. Bij reviews op restaurantsites wordt het eten bij Da-Xin als goed beoordeeld. Of al het eten authentiek is? Soms is style een beter woord. De bediening serveert de gerechten aan tafel. Het bestellen met de iPad werkt niet altijd vlekkeloos. Bij ons ging het best goed maar sommige klanten schreven dat ze lang moesten wachten op hun eten of drankjes. Minpunt voor mij was de ontdekking dat reserveren via Iens of Tripadvisor 50% goedkoper was dan direct reserveren bij het restaurant zelf! Wij hadden wel de drankjes inclusief maar dat weegt minder zwaar dan de 50% korting. Zeker als je een gematigde drinker bent. Voortaan dus eerst checken op Iens of er een aanbieding is. De korting van 50% is de gehele maand maart 2018 geldig.
– Mensen die graag eens een keertje naar China zouden willen gaan: vergelijk hier tientallen groepsreizen China 2021
Vlissingen citytrip

Hotel Bonaventure (boven restaurant Da-Xin)
Hotels boulevard Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Luxe hotels Zeeland
Strandhotels Zeeland