Belfort Sluis

Belfort Sluis
De oorspronkelijke Belfort (raadshuis) in Sluis stamt uit de 14e eeuw maar werd verwoest tijdens de bevrijding in 1944. De huidige Belfort werd in de oorspronkelijke staat teruggebracht tussen 1956-1960.

De Belfort in Sluis
Bovenin de toren is een houten beeldje uit 1424 dat ieder kwartier op de klok slaat. Het carillon dateert uit 1960 en heeft 36 klokken. In het gebouw is thans een historisch museum met een 17e eeuws wandtapijt, historische schilderijen, prenten en gravures. De toren kan beklommen worden. Het museum is open in de middagen (13.00/14.00 – 17.00 uur) van mei t/m oktober. Entree kost een paar euro.

Vakantie Zeeland

Bent u op vakantie in Zeeland? Sluis ligt in Zeeuws-Vlaanderen. De Westerscheldetunnel gaat via Terneuzen naar ’s Heerenhoek. De veerboot Vlissingen – Breskens vaart in het zomerseizoen twee keer per uur. Er mogen alleen fietsers, scooters en voetgangers mee. Een enkele reis met de fiets kostte in 2015 ongeveer 4 euro per persoon. (Update: de tarieven van de ferry zijn in de loop van de jaren drastisch verhoogd naar bijna 11 euro p.p! in het hoogseizoen. Ter vergelijking: een passage door de Westerscheldetunnel kost 5 euro per auto). Veel toeristen en dagjesmensen op Walcheren nemen bij goed weer de veerboot naar Breskens.

Zeeuws-Vlaanderen

Cadzand-Bad
Oostburg
Terneuzen