Tesla huren Zeeland

tesla supercharger middelburg valk hotel
Voor Hotel van der Valk in Middelburg staat een parking met 8 Tesla superchargers. Maar waar kun je een Tesla huren in Zeeland? De minimum leeftijd is 25 jaar.

Sixt
Sixt is een van de grootste autoverhuurbedrijven in Europa. Sixt heeft de volgende elektrische auto’s in zijn vloot: VW E-Golf, BMW I3, Nissan Leaf, Jaguar I-Pace en de Tesla Model S. Als men op de website van Sixt gaat zoeken naar mogelijkheden om een Tesla te huren dan blijkt dit bepaald niet gemakkelijk. Iedere keer is er een melding dat er geen wagen beschikbaar is (niet in Zeeland maar ook niet in Rotterdam). Het zou een stuk eenvoudiger zijn als de site van Sixt zou aangeven waar en wanneer er wel een Tesla beschikbaar is.

EC-Rent
Dit veelbelovende bedrijf richtte zich op elektrische auto’s waaronder de Tesla. Bij EC-Rent kostte het €249 om een Tesla Model S 60 te huren voor 1 dag (24 uur) inclusief 200 km. De huurprijs van de Tesla Model S 70D was €299 inclusief 200 km. De elektrische auto werd gebracht en opgehaald. Op het contactformulier van het bedrijf is echter te lezen dat de bedrijfsactiviteiten voorlopig stil gelegd zijn (september 2020). De redenen zijn een groeiend aantal technische mankementen aan de auto’s en een tekort aan onderdelen van Tesla. De coronacrisis zal vermoedelijk ook wel een rol spelen. Het zakelijk gebruik van leaseauto’s is door het coronavirus sterk teruggelopen.

Huren van een particulier
Op de website Hurentesla staan een aantal prijzen. Een dagje huren van een Tesla Model S kost €300 en twee dagen is €600. Een maand kost €6750. De site is niet van Tesla zelf maar van een fan die zelf ook zo’n auto bezit. Om te kijken of de auto beschikbaar is moet men een contactformulier invullen.

Elektrische deelauto’s voor bedrijven

Bedrijven in de regio Vlissingen kunnen terecht bij het E-Mobility Park als ze een elektrische deelauto willen huren. De klantenkring zijn vooral bedrijven die werkzaam zijn op de Kenniswerf in Vlissingen.

Opladen – chargers & superchargers

Tesla rijders kunnen sinds de zomer van 2020 hun auto opladen op het Tesla laadstation Middelburg. Deze superchargers zijn van het nieuwste model (250 kW). Oudere Tesla modellen moeten wel een aanpassing hebben voordat ze van zo’n snelle oplader gebruik kunnen maken. Tesla chargers in Zeeland staan bij 7 verschillende accommodaties. Alleen gasten mogen van deze Tesla chargers gebruik maken. In Vlissingen heeft het Arion Hotel 2 Tesla chargers.

Stedentrip Zeeland

Luxe hotels Zeeland
Design hotels Zeeland
Strandhotels Zeeland