Elektrische scooter huren

Vespa scooter
Je ziet de laatste tijd steeds meer advertenties van een elektrische scooter huren in Zeeland. Wat zijn de voordelen en de nadelen? Hoeveel kost het om een e-scooter te huren? Een scooter- of autorijbewijs is verplicht.

Voordelen
Een belangrijk voordeel van een elektrische scooter is dat je op fietspaden mag rijden die uitsluitend voor fietsers zijn (rechthoekig blauwe bord fietspad). Dit zijn vaak de mooiste en rustige weggetjes in natuurgebieden die niet langs de autoweg liggen. Ook mag de e-scooter mee op veerpontjes zoals Veere-Kamperland en Wolphaartsdijk-Kortgene. Dat scheelt tot wel 20 km omrijden en is tegelijkertijd een leuke boottocht. Je hoeft geen benzine te tanken onderweg.

Nadelen
Het grootste nadeel van een elektrische scooter is de beperkte actieradius. Bij sommige e-scooters is het bereik slechts 40 km. Maar er zijn ook e-scooters met een actieradius van 90 km. Onderweg de scooter opladen kan 6-8 uur duren maar als je 2-3 uurtjes oplaadt dan kan de scooter al voor 75% opgeladen zijn. Als je een elektrische scooter huurt dan is het belangrijk om na te gaan wat de actieradius is en hoe snel de accu kan opladen. Is het een 1 persoonsscooter of kan er een tweede passagier (gratis) achterop?

Prijzen
Sommige aanbiedingen geven tot wel 50% korting geven op de huur van een e-scooter. Een lokale verhuurder in de buurt van Wemeldinge vroeg eind september 19,95 euro voor 4 uurtjes en 32,50 euro voor 8 uur. Op deze scooters kon gratis een tweede passagier mee. De borg was 300 euro die cash betaald moest worden. De standaard huur van een e-scooter in Middelburg was 45 euro maar dit was wel voor een hele dag (8.30 uur – 20.00 uur). De scooter in Middelburg was een 1 persoonsscooter met een actieradius van 40 km.

Zeeland Automotive
Zeeland auto
Oplaadpunten in Zeeland
Elektrische auto huren Vlissingen
Supercars Vlissingen – Runball Rally
Lamborghini supercar
Mercedes-AMG GT
Land Rover Defender 90
Smart Roadster Meeting
Oldtimerdag Middelburg 2019
Oldtimerdag Middelburg 2018