Smart Roadster Meeting

By | 2 september 2018

smart roadster international meeting 2018
Afgelopen zaterdag was het lekker nazomerweer dus we trokken er weer op uit met de scooter. We besloten om wat te rijden langs de Westerschelde naar Ritthem (Vlissingen). Hier was juist een auto evenement begonnen van de Smart Roadster.

Smart Roadster met vleugeldeuren
Internationale Smart Roadster Meeting 2018
Er werden tussen 2003 – 2005 bijna 44.000 Smart Roadsters verkocht. Mercedes besloot in 2005 wel door te gaan met de grappige Smart fortwo maar te stoppen met de Roadster. Het schijnt dat de Roadster (te) hoge garantiekosten kende. De Internationale Smart Roadster Meeting is een bijeenkomst van autorijders die nog steeds weg zijn van het model . In 2017 vond het evenement voor de eerste keer plaats en dit jaar dus voor de tweede keer. Het was nu wel groter aangepakt. Het evenement duurt twee dagen (1 en 2 september 2018) en vindt plaats op het weiland naast camping Karnemelkshoek. ’s Avonds is er een muziek optreden en ook staat er een frietkraam met barbeque.

smart roadster evenement
Er zijn dit jaar 100 deelnemers. De meeste komen uit Duitsland maar we zagen ook Engelse, Belgische en Nederlandse auto’s. Omdat de Duitsers een eind moeten rijden is besloten om het evenement 2 dagen te laten duren. De deelnemers slapen in tenten op het weiland. Ze hebben dit weekend wel ideaal weer. Lekker zonnig en geen regen. Vanmiddag 2 september maken ze een toerrit over Walcheren om te eindigen op het Bellamypark in Vlissingen om 15.00 uur. De auto’s blijven hier staan tot 18.00 uur en daarna gaan de deelnemers weer naar huis.

Smart cars

Smart.com/nl/
Autonome auto van Mercedes-Benz
Land Rover Defender 90
oplaadpunten elektrische auto
supercars Vlissingen – Runball Rally

Evenementen Zeeland

Andere evenementen in de buurt van Ritthem zijn het Nazomerfestival Zeeland (21 augustus t/m 1 september). Filmfestival “Film by the Sea” duurt van 7 t/m 16 september 2018. Filmlegende Sophia Loren komt tijdens het filmfestival een award ophalen op 9 september. Het zal dan ongetwijfeld heel druk worden. Jazz by the Sea wordt gehouden in Domburg van 12 t/m 16 september 2018. Strandcross Vlissingen is dit jaar op 30 september.

Hotels Vlissingen

Goedkope hotels Vlissingen
Hotels boulevard Vlissingen