Molen De Lelie Koudekerke

Molen De Lelie Koudekerke

Op 11 en 12 mei was het Nationale Molendag 2019. Er waren een stuk of 30 molens geopend in Zeeland. Het publiek kan op een van die dagen in het weekend een (gratis) kijkje nemen in een van de molens. Niet alle molens doen mee. De bekende Oranjemolen in Vlissingen bijvoorbeeld was niet geopend. Op de website molens.nl is een overzicht te vinden van de molens in Nederland die meededen aan de Nationale Molendag.

trap in Molen De Lelie in Koudekerke
De trappen in de molens zijn doorgaans steil zonder hekwerken. Je moet dus wel redelijk ter been zijn om naar boven te klimmen.

trap in de molen van Koudekerke
Op de foto de trap naar de tweede verdieping. Op de bovenste (derde) verdieping waren de houten raderen in de molen te zien.

uitzicht vanaf de molen de Lelie
Op de tweede verdieping was het houten deck rondom de molen. Je kon vanaf hier het uitzicht bewonderen en de wieken zien. Toegang tot de wieken was wel afgezet met een netje. Ook had de molenaar een paar stoeltjes neergezet voor diegenen die even wilden zitten op het deck. Op onze Facebook pagina staat een kort filmpje van de draaiende wieken.

Citytrip Vlissingen

Hotels boulevard Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Vlissingen hotels en appartementen
Strandhotels Zeeland