Mountainbike Middelburg – De Belt

Bikepark De Belt Middelburg
Bikepark De Belt is gelegen aan de rand van Middelburg naast het Kanaal door Walcheren. In het verleden was hier een vuilnisbelt. Thans wordt het terrein beschut door bomen en struiken. Ben je op zoek naar een mountainbike route Middelburg dan is parcours een prima keus. Het is door een groep vrijwilligers aangelegd. Dichtbij ligt een parkeerterrein aan de Oude Veerseweg

Middelburg De Belt niveaus
Groen is doorgaande route, blauw is gemiddeld, rood betekent middelzwaar en zwart is het moeilijkst Het kleine blauwe bordje roept op om een helm te dragen.

de belt hekwerk
De paden worden vaak afgebakend met hekwerken.

springschans de belt

de belt springschansen
Drie springschansen naast elkaar. Het gele bord waarschuwt mountainbikers voor het voorover vallen bij de landing.

de belt brug

rioleringbuizen mtb
Oude rioleringsbuizen zijn ingepast in het parcours.

Mountainbike Middelburg
MTB Vereniging de Zeeuwse Kust heeft een mountainbike route rondom Middelburg uitgestippeld. De stadsroute is ongeveer 17 km lang en heeft 2,74 sterren (uit 5) op MTBroutes. Een groot gedeelte van het traject gaat over verharde paden. Het beginpunt is bij een fietsenzaak aan de Laan der Verenigde Naties. Via het fietspad komt men bij de ingang van het Amaliapark dat naast het speelveld van rugbyclub Oemoemenoe ligt. In het Amaliapark is een mtb pad door de struiken. De route gaat vervolgens verder naar de binnenstad waar men fietst langs de bolwerken van Middelburg en grachten met monumentale panden. Na deze culturele sightseeing wordt de route vervolgd naar Bikepark De Belt dat buiten de stad ligt. De terugreis gaat via het mountainbike pad en BMX baan in de wijk Veerse Poort en het buurtschap Brigdamme.

Mountainbike Walcheren

Mountainbike route Vlissingen Dishoek Zoutelande
Mountainbike route Klein-Valkenisse
Dishoek mountainbike route
Mountainbike route Nollebos Vlissingen
MTB trainingparcours Vlissingen