MTB Weyevliet Vlissingen

MTB Weyevliet Vlissingen
Een leuk MTB trainingsparcours in Vlissingen ligt in de buitenwijk Weyevliet. Het ligt naast de school CSW Bestevaer. Wijkvereniging Bossenburgh beheert de crossbaan en de Zeeuwse mountainbike vereniging ATB Team X-Treme doet het onderhoud. Het parcours zag er verzorgd en schoon uit toen ik het bezocht op 5 augustus 2020.

spring schans mtb
De BMX-baan werd in oktober 2014 geopend maar was kennelijk een tijd dicht omdat er asbest in de grond zat. De BMX-baan werd in oktober 2017 heropend. Naast de baan ligt een kleine en afgescheiden skatebaan. Aan de overkant van het fietspad is een Johan Cruyff Court waar jongeren vaak op voetballen.

mountainbike trail Weyevliet kombocht
MTB Weyevliet Vlissingen is opgenomen in de mountainbike route Vlissingen die via Dishoek naar Zoutelande gaat en weer terug naar Vlissingen. De totale route is 32 km lang.

BMX baan Vlissingen


De ingang van de baan ligt aan Bossenburghpad 10 waar het fietspad langs gaat. Naast de CSW school op de achtergrond is een hek dat vaak open staat en waar men ook het terrein op kan. In reviews is soms te lezen dat er schapen op het terrein staan te grazen en dat dan de baan niet toegankelijk is.

Mountainbike Walcheren

Mountainbike route Klein-Valkenisse
Dishoek mountainbike route
Mountainbike route Nollebos Vlissingen
Mountainbike Middelburg – De Belt

tags: MTB Weyevliet Vlissingen, BMX-baan, mountainbike pad Vlissingen, Nollebos, Mountainbikestrecke,