Mondkapje kopen

By | 29 mei 2020

mondmaskers kopen
Op 1 juni wordt het verplicht om een mondkapje te dragen als men met het openbaar vervoer reist. Een mondkapje kopen was lang een lastige zaak. Op het internet gingen de mondkapjes voor woekerprijzen van de hand. De laatste tijd komt hier eindelijk verandering in. Een niet-medisch mondmasker kan nu ook in een gewone winkel of bij een vertrouwde webshop gekocht worden.

Mondkapjes Action en Hema
Op de foto mondkapjes van de Hema (links) en de Action (rechts). Uiterlijk is er weinig verschil te zien. Beide zakjes bevatten 10 witte mondmaskers die bestaan uit 3 laagjes filter. De mondkapjes zijn gemaakt in China en geschikt voor gebruik in winkels, trein en bus. In de zakjes is een klein ‘certificaat’ bijgesloten waarbij o.a de herkomst staat vermeld. De mondmaskers zijn niet steriel en eigenlijk bedoeld voor eenmalig gebruik. Uit onderzoeken blijkt dat in binnenruimtes lichte virusdeeltjes soms minutenlang kunnen blijven circuleren. De niet-medische mondmaskers houden de meeste virusdeeltjes tegen. Met een wegwerpmasker kan men voorkomen dat men andere mensen besmet met het coronavirus. Veel mensen hebben het virus onder de leden zonder zich daar bewust van te zijn.

Prijs mondkapjes Zeeland
De kapjes van de Action zijn in de winkel te koop (bij de kassa) en kosten thans 4,95 euro voor een zakje van 10 stuks. De Hema vraagt 7 euro per 10 stuks. Bij de Hema zijn de kapjes te koop in een aantal geselecteerde winkels en online. Etos en Wehkamp verkopen Dr Original mondkapjes (10 stuks) voor 7,49 euro per zakje. Op het platform van BOL bieden allerlei bedrijfjes en particulieren mondkapjes aan voor 1 euro per stuk waarbij men er minimaal 20 stuks moet kopen.

Herbruikbare mondkapjes
Het Polderhuis museum in Westkapelle biedt herbruikbare mondkapjes aan die gemaakt zijn van Zeeuws schortenbont. Er zijn twee modellen: een rood/witte voor vrouwen en een zwart-/wit model voor mannen. De prijs is 6 euro per stuk. De Hema is ook bezig om stoffen mondkapjes te ontwerpen die gewassen kunnen worden. De OnlineDrogist heeft verschillende herbruikbare mondkapjes zoals een kapje met bloemen motief.

Medische mondkapjes
Medische mondkapjes (FFP2) waren tot voor kort verboden om te dragen omdat er een gebrek aan is. FFP2 maskers worden gebruikt in ziekenhuizen en in de zorg. FFP2 mondmaskers bieden een betere bescherming tegen het coronavirus dan een niet-medisch kapje. De prijs is wel een stuk hoger. Rutte heeft onlangs aangegeven dat mensen geen boete zullen krijgen als ze toch een FFP2 mondkapje dragen wanneer ze met het openbaar vervoer reizen.

Vlissingen winkelen
Vlissingen winkelen
Winkelen Middelburg
Webshops Zeeland