Coronacheck app rood kruis

By | 19 december 2021

Nu de lockdown is ingegaan is het niet meer direct van toepassing . Maar als mijn corona app werd gescand bij een terras, restaurant of bioscoop was er in het scan apparaat vaak een rood kruis te zien. Meestal werd dit snel opgelost maar nadat ik de boosterprik had toegevoegd in de app was het probleem hardnekkiger. De GGD bellen kreeg ik de laatste keer te horen maar dan is het ook niet zomaar opgelost. Het is al lastig genoeg om een afspraak voor vaccinatie te maken.

Rood kruis in scanner van corona app
De laatste keer was op het terras van Sintjacobscafé in Vlissingen. De medewerker probeerde diverse malen maar het rood kruis bleef maar in zijn scanner staan. Er zat geen andere oplossing op dan vertrekken. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Nu vond ik dit niet zo erg want het was behoorlijk fris op het open terras. We zijn toen naar het Cine café gegaan in de bioscoop.

Rood kruis wordt groen vinkje
De precieze oplossing van het probleem was ik op het terras van het Sintjacobscafé vergeten en de bedieningsmedewerker wist ook van niets. Wandelend naar de bioscoop herinnerde ik me hoe het moest. Onder de QR-code staan bewegende beelden en hieronder staan 3 symbooltjes. Een driehoek, rondje en een vierkant. Als men op het vierkantje drukt dan komt men terecht op een grijs scherm met daarop een afvalbakje. Klik je op deze afvalbak dan wordt de app gelijk afgesloten. Open de coronacheck app opnieuw en laat hem scannen door de medewerker. Nu zal de scanner een groen vinkje aangeven. Kennelijk is de QR-code vernieuwd na die actie van deleten. Een medewerkster van Restaurant De Herberg op de Pottenmarkt in Middelburg liet mij een week eerder deze handige truc zien.


Restaurant De Herberg in Middelburg


Het Cine café in de bioscoop van Vlissingen.