Nederlandse Kustroute fietsen

fietsen langs de kust
Over heel Nederland verspreid zijn er duizenden fietsroutes die interessant zijn. Ook in Zeeland hebben wij op deze website al een aantal van deze routes beschreven. Maar één van de mooiste fietsroute is wel de langs de Nederlandse Kust. Een tocht van maar liefst 570 kilometer: een echte aanrader om in de vakantie samen met je partner of vrienden te gaan rijden.

Nederlandse Kustroute

De Nederlandse kustroute is een lange afstandsroute waardoor het niet een tocht is van 1 dag. Maar doordat je langs zulke mooie omgevingen rijdt is het juist leuk om hier een kleine vakantie van te maken. De route kan je natuurlijk van beide kanten beginnen maar wij beschrijven het vanuit Zeeland.

De Internationale Noordzeeroute volgen zoals het echt genoemd wordt is erg simpel: je vind overal LF borden die je op de fiets kan volgen. Onderweg zul je ook regelmatig informatieborden tegenkomen die meer vertellen over de geschiedenis en locaties. In Nederland volg je de LF1 en de LF10.

Start van de route in Sluis

De LF1 begint in Sluis, hier zal ook jullie fietsvakantie beginnen. Geniet van de Zeeuwse kust en rust en fiets rustig via Vlissingen en Hoek van Holland door naar Scheveningen. Dit is de eerste locatie om tot rust te komen. Je hebt er dan namelijk een goede, mooie maar lange fietstocht op zitten. Scheveningen is een mooie locatie om een paar dagen te verblijven. Maar ook door blijven fietsen is een optie. Op deze fietsroute is het namelijk makkelijk zelf te bepalen hoeveel kilometer je elke dag fietst.

Wanneer je opstapt om verder te gaan vertrek je naar Noordwijk waarna je doorfietst naar Zandvoort. Via Zandvoort ga je richting Egmond aan Zee en door Schoorl. De laatste twee plaatsen in Noord Holland zijn Callentsoog en Den Oever. Hier begint ook de LF10 waar de route verder zal gaan. Een echte aanrader is om ook nog even langs Den Helder te rijden. Dit topje van Noord Holland is zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Fietsen naar het Noord-Oosten

Wanneer je Noord Holland verlaat via de prachtige Afsluitdijk kom je Friesland binnen. Je fietst langs Zurich en komt aan in Harlingen. Dit is een prachtige locatie waar je veel kan genieten van de natuur, cultuur en geschiedenis. Om je heen zie je prachtige grote schepen, met mooi weer kan je vanaf deze locatie de Eilanden zien. Vanuit Harlingen is het ook mogelijk om Terschelling en Vlieland te bezoeken. Twee prachtige eilanden waar je prima een paar dagen kan verblijven. Hier zijn ook genoeg fietsmogelijkheden door prachtige natuurgebieden te vinden.

Wanneer je klaar bent om verder te gaan, ga je via het hoge noorden naar de plaats Holwerd, hierna

fiets je door naar Lauwersoog. Een bezoek aan het zeehondencentrum of zelf zeehonden spotten: dan zit je hier op de juiste plek. Om op deze plek te komen fiets je over een prachtige route langs het water Groningen binnen. Deze route wordt afgesloten met de route naar Delfzijl. Hierna daal je weer naar het westen en kom je op de grens bij Nieuweschans uit.

Zoals je ziet is dit een prachtige route waar je echt de schoonheid van Nederland gaat zien. Het is simpel te volgen en er zijn genoeg mogelijkheden om van deze tocht een lange vakantie te maken. Als je echt doorfietst moet het wel lukken om deze route in 3 tot 5 dagen te doen. Maar wil je echt genieten van alles in de omgeving dan is het aan te raden om er in ieder geval 2 weken mee bezig te gaan. Wil je meer over de route weten? Bekijk dan de route op een fietskaart of download de route via je telefoon. Maar ook zonder kaart is deze route prima te doen aangezien alles erg goed aangegeven is.
Vakantie Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Hotels boulevard Vlissingen
Bed & Breakfast
Vlissingen hotels en appartementen