Bruiloft kosten

bruiloft en gasten

Dit kost een gemiddelde bruiloft

Wanneer je wilt gaan trouwen, dan is dit natuurlijk iets geweldigs. Toch is het wel belangrijk dat je je goed realiseert welke kosten hierbij komen kijken. Het gemiddelde wat je vandaag de dag betaald voor een bruiloft komt uit op een bedrag tussen de 15.000 en 20.000 euro. Uiteraard is dit voor iedereen verschillend en bepaal je uiteindelijk helemaal zelf wat deze prachtige dag jullie kost. Zo kun je kiezen voor een jurk van 1.500 euro, maar natuurlijk ook voor een jurk van ruim het dubbele. Kortom, de kosten heb je zelf in de hand. Toch zijn er een aantal zaken die van belang zijn tijdens het regelen van een bruiloft. De kans dat jij namelijk gebonden bent aan een bepaald budget is vrij groot.

Het trouwbudget

Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat met het organiseren van de grote dag, is het belangrijk om voor jezelf een budget te bepalen wat je maximaal wilt en kunt uitgeven. De één kiest ervoor om de volledige spaarrekening hiervoor te gebruiken, waar de ander ervoor kiest om het geld te lenen middels een persoonlijke lening. Kies je voor de tweede optie, dan is de vraag natuurlijk; hoeveel kan ik lenen voor mijn bruiloft? Nadat je weet hoeveel geld je kunt lenen en dus kunt uitgeven, is het zaak te beginnen met de planning. Belangrijk is namelijk om je budget op de juiste manier te verdelen, zodat het jullie aan helemaal niets ontbreekt.

De jurk

De kosten voor de jurk zijn één van de kosten die er flink in kunnen hakken op zo’n dag. Toch is en blijft de jurk natuurlijk het allerbelangrijkste voor de vrouw en mag het hier dan ook aan niets ontbreken. Wel is het belangrijk om het voor jezelf toch enigszins realistisch te houden en niet meer dan 10 procent van het budget te besteden aan de jurk. Het is natuurlijk niet handig om een kwart van je budget te besteden aan de jurk.

Het eten

Tijdens deze prachtige dag wil je natuurlijk ook dat er voldoende eten is. De kosten voor het eten en drinken gedurende de dag liggen al snel op zo’n 50 procent van het totaal. Hierbij moet je denken aan een volledige maaltijd of eventueel hapjes en de drank voor alle gasten. Het is dus niet zo heel erg gek dat het grootste gedeelte van je geld hier aan opgaat. Zorg er daarom dus ook voor dat je van te voren ongeveer weet wat je wilt met het eten, zodat je op basis hiervan eventueel nog wat kunt bijsturen.

Muziek

Nadat je bovenstaande allemaal hebt geregeld, mag de muziek op de bruiloft absoluut niet ontbreken. Zo kun je kiezen voor een DJ, maar is een band ook een optie. Houd er uiteraard wel rekening mee dat een band vaak een stuk duurder is dan een DJ. Zorg er dus voor dat je van te voren een duidelijk planning maakt, zodat je weet hoeveel geld je voor welk onderdeel te besteden hebt, want we kunnen je verzekeren, dat er nog genoeg onvoorziene kosten bijkomen.

Feesten in Zeeland

Muziek Festival Aan Zee Vlissingen
Stadsfeesten Middelburg 2022
Trouwzaal in stadhuis Middelburg