Film by the Sea1

By | 11 januari 2016

film by the sea festival in vlissingen
Film by the Sea is een Zeeuws film- en literatuurfestival dat jaarlijks gehouden wordt in biocoop Cinecity. Het festival wordt in 2018 voor de twintigste keer gehouden van 7 t/m 16 september 2018. Voor de premiere komen er altijd speciale gasten. In 2012 was Koning Willem Alexander als belangrijkste gast aanwezig bij de openingsfilm. Dit jaar komt filmlegende Sophia Loren langs op 9 september.

Film by the Sea bestaat niet alleen uit films. Er worden ook diverse evenementen georganiseerd zoals cursussen en workshops, een boekenbal, diners, fototentoonstellingen en muziekoptredens. Film by the Sea is ook buiten het film festival actief. Gedurende het hele jaar worden er avant-premières, documentaires en klassiekers vertoond in bioscoop Cinecity.

Het filmfestival huurde voorheen ruimte in de bioscoop. Door sterke bezuinigingen van de overheid zal er in 2016 een financiele samenwerking zijn tussen beide bedrijven. Film by the Sea zal zich toeleggen op het film programma en Cinecity is verantwoordelijk voor de uitvoering en facilitering.
[one_half]festivaltent met drankjes en eten
festivaltent film by the-sea[/one_half]
[one_half_last]tickets
De prijzen voor een kaartje lopen uit een. Het goedkoopst is een regulier kaartje. Daarnaast zijn er ook tickets te bestellen voor het boekenbal, passe-partout kaarten, een los diner, het openingsgala en de Award Ceremony met diner. [/one_half_last]

[one_half]belgische-loodshuizen[/one_half]
[one_half_last]hotels
De meeste accommodaties in Vlissingen liggen op loopafstand van de bioscoop (binnen 10-15 minuten). Hotel Bed by the Sea is een Jugendstil villa die op 300 meter van de bioscoop ligt (waar Film by the Sea gehouden wordt). Het 4-sterren Grand Hotel Arion ligt op de boulevard op minder dan 10 minuten lopen. [/one_half_last]Geef een reactie