Black Friday

By | 26 november 2020

black friday deal
Black Friday is in Amerika de dag na Thanksgiving Day. Dit is een nationale feestdag die gevierd wordt op de vierde donderdag in november. Veel mensen in Amerika zijn dan vrij en traditioneel wordt er op Black Friday gestunt met prijzen. In Amerika kan het echt om grote bedragen gaan. De winkels stromen letterlijk helemaal vol met kooplustigen. Ook de naderende kerstdagen zorgen voor een uitbundige sfeer.

Black Friday deals vergelijken

Ook Nederland raakt steeds meer in de ban van deals op Black Friday. Op het internet en in reclamefolders vliegen de kortingen je om de oren. Uit vergelijkend onderzoek blijkt dat de kortingen in Nederland een stuk lager zijn als in Amerika. Is het een echte deal of niet? Vaak is er (bijna) geen verschil met oude prijzen. Het is dus verstandig om een bepaalde deal te vergelijken op het internet.

Deal was eerder goedkoper!

Een mooi voorbeeld is de laptop Acer 5 AN515-55-76A5. Deze staat als Black Friday deal bij Mediamarkt voor 955 euro. Op een bekende vergelijkingssite worden allerlei producten in de gaten gehouden. Wat blijkt uit de prijsgrafiek van de Acer 5 AN515-55-76A5? Op 4 oktober 2020 kostte de laptop 1149 euro om daarna te zakken naar 849 euro op 15 november 2020. Op 25 november 2020 ging de prijs weer omhoog naar 1049 euro. Op 26 november wordt de laptop als Black Friday deal bestempeld voor 955 euro…. Wat verder zoeken op Google leert dat dit type laptop alleen op Mediamarkt wordt aangeboden. Op de website van Acer staat het model ook met een knop ‘kopen’ maar deze link verwijst weer door naar Mediamarkt.

Vakantie deal

Echte (Black Friday) deals vindt je bij de reisorganisaties. Een vakantie naar Curaçao of Aruba is te boeken met grote korting. Curaçao en Aruba habben (tijdens corona) een reisadvies code geel. Mensen mogen daar naar toe zonder in thuisquarantaine te hoeven gaan. De Nederlandse overheid roept echter op om zoveel als mogelijk thuis te blijven en niet op reis naar het buitenland te gaan als het niet nodig is. Het staat mensen vrij om te gaan als ze willen. De reisorganisaties (en de klanten) geven zelf vaak weinig ruchtbaarheid aan de vakanties. Wel goed om te weten is dat er een avondklok is ingesteld op Curaçao van 21.00 – 4.30 uur. Horeca sluit al om 20.00 uur. Bovendien zijn mondkapjes verplicht in winkels en zijn samenkomsten van meer dan 4 personen verboden.

Winkelen Zeeland

Winkelen in Vlissingen
Winkelen in Middelburg
Winkelen in Zeeland