Dagje beauty behandelingen in Zeeland

hairstyling perfect middelburg
Schoonheidsbehandelingen in Zeeland
Bent u op bezoek in de provincie Zeeland en valt het weer wat tegen of wilt u eens wat anders doen? Een leuk alternatief voor shoppen in de stad is een dagje beauty behandelingen. Zeeland is dunbevolkt maar telt honderden kappers, nagelstudio’s en pedicures binnen haar grenzen.

Mooi en gezondMooi en gezond

Kappers

Er zijn 447 kapperszaken in Zeeland. Dit zijn zowel kapperszaken als kappers thuis. Als je niet bekend bent in een stad dan is het natuurlijk best lastig om te ontdekken wat de beste kapper is. Hoewel dit ook een kwestie van persoonlijke smaak is zijn er wel een paar tips om te geven. In Middelburg is het grootste aantal kapperszaken te vinden (43) gevolgd door Goes (39) en Vlissingen (35). In Goes werden in korte tijd diverse budget kapsalons gevestigd die met prijzen van nog geen 10 euro ver onder het gangbare tarief duiken. De gewone kapperszaken zijn er niet blij mee. Een goede leidraad is verder het aantal Google reviews dat een kapper heeft en hoeveel sterretjes.

Award leukste kapper Zeeland

De Vote Company organiseert i.s.w met Top Hair, The Hair X-perience en FNV Mooi ieder jaar de verkiezing van Leukste kappers en kapsalons in Nederland. Inwoners kunnen hun favoriete kapper kiezen. Dit hoeft geen medewerker in een kapsalon te zijn maar mag ook een ZZP’er zijn. De winnaar bij de kapsalons in Zeeland was Nancy Hair & Beauty Center in Vlissingen die 219 stemmen kreeg met als cijfer een 9.59. Nummer twee was T Schouwse Schaertje op Schouwen-Duiveland met 170 stemmen en een 9.59. De hoogste cijfers waren voor The Hair Factory in Middelburg (150 stemmen – 9.79) en Funky Hair in Goes (9.94). Er waren ook een aantal kapsalons met een 10.0 maar die kregen maar 1 stem. De Hair Factory eindigde in de algemene stand op de derde plaats.

Nagelstudio

Een manicure zorgt ervoor dat je nagels weer in topconditie komen. Het aantal nagelsalons in Zeeland ligt rond de 50. Dit zijn zowel nagelstudio’s als manicures. Afgaand op het aantal Google reviews volgen hier een aantal nagelstudio’s die het waard zijn om te bezoeken. Nagelsalon Belle Mani in Axel heeft 14 reviews (4.8 ster uit 5) en MOOOI makers & kappers in Heinkenszand heeft 12 reviews (4.4 ster uit 5). La Beauté in Terneuzen doet het ook goed (10 reviews, 4.6 ster) net zoals Daniëlle’s Nagelstudio in Colijnsplaat (12 reviews, 5.0 ster) en Nagelstudio Tip Top (7 reviews, 4.9 ster). Een goed overzicht van alle salons is te lezen op nagelstudio’s in Zeeland.
Pedicure

In Zeeland kun je heerlijk wandelen langs de duinen en de zee. De uitgestrekte stranden zijn kilometers lang. Een bezoekje aan de pedicure kan zeer ontspannend zijn. Een voetmassage is verkwikkend en goed voor de bloedsomloop. Medisch Pedicure Smit in Vlissingen scoort hoge ogen bij haar klanten (16 reviews en 4.9 ster). Ook de Pedicure Praktijk van Laura van Eijkeren in Middelburg (ze heeft ook een dansschool met haar man) doet het goed. Er zijn meer dan 200 pedicures in Zeeland. Bent u op op zoek naar een dagje beauty behandelingen in Zeeland? Dan is een bezoekje aan de pedicure zeker de moeite waard.

Medische pedicure

Een medisch pedicure heeft een opleiding gevolgd voor de behandeling van voeten van diabetespatiënten en reumapatiënten. Medisch pedicures zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Pedicures. Wilt u op vakantie een bezoekje brengen aan een medisch pedicure? Kijk dan even in uw zorgverzekering; vaak worden behandelingen vergoed. De kans op een vergoeding is het hoogst bij diabetespatiënten. Maar er zijn ook zorgverzekeraars die een voetbehandeling bij reumapatiënten vergoeden vanuit de aanvullende verzekering.

Grote groei ZZP’ers

Van grote invloed op de kappersbranche en pedicuresalons is de onstuimige groei van ZZP’ers die alleen werken. Volgens kappersorganisatie ANKO is het aantal kapperszaken met personeel de laatste vier jaar met 5% gekrompen en groeide het aantal ZZP’ers met 50%. Verleden jaar waren er 5700 kapperszaken en 19.000 ZZP’ers. Voor de consument is het geen slecht nieuws. Het grote aantal ZZP’ers drukt de prijzen en zorgt ervoor dat er altijd wel een leuk adresje in de buurt is.

Dagje beauty behandelingen in Zeeland

Een aantal 4-sterren hotels in Zeeland beschikken over een spa wellness met beauty behandelingen. Een wat chic hotel is Badhotel Domburg dat een zwembad heeft met verschillende sauna’s en een bijzondere rustruimte. Gasten van Hof Domburg mogen gratis gebruik maken van zwemparadijs De Parel. Dit vrijetijdscentrum heeft verschillende glijbanen en snelstromende rivier. Ook is er een kuur- & beautycentrum met een sauna en thermen zwembaden.

winkelen in Zeeland
Domburg hotels en appartementen
Luxe hotels in Zeeland