Bijverdienen

Volgens de Provinciale Zeeuwse Courant is het werkloosheid in Zeeland gezakt naar 2,5%. Steeds meer mensen krijgen na de ww weer een nieuwe (tijdelijke) baan. Het cijfer van 2.5% vermeld alleen het aantal ww-uitkeringen. Mensen die in de bijstand zitten of een wia/wao uitkering hebben worden niet in dit cijfer meegerekend. Verleden jaar waren er iets meer dan 6600 bijstandsgerechtigden in Zeeland. Het aantal mensen dat arbeidsongeschikt was in Nederland bedroeg 807.000 (in 2017). Omgerekend kreeg 7,3% van de beroepsbevolking een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Bijverdienen (thuiswerk) is populair onder mensen met een uitkering of laag inkomen.
Veel tijdelijke banen

Er is weliswaar veel tijdelijk werk maar het loon ligt rond het minimumloon. In de horeca werkt men heel vaak ’s avonds (tot wel 00.00 uur) of in de weekenden. Er wordt zelden een toeslag betaald voor dit onregelmatig werk. Is het rustig dan wordt men niet opgeroepen en verdient men dus niets. Tijdelijk werk is hierdoor vaak onaantrekkelijk voor alleenverdieners. Werknemers uit de Oostblok landen zijn minder kieskeurig in hun keuzes. Het minimumloon in deze landen is immers een stuk lager dan in Nederland. Gaan ze in de ww dan is deze uitkering (van 70% van laatste inkomen) nog altijd hoger dan wat een baan in Polen zou betalen. De FNV bepleitte deze week voor een minimumloon van 14 euro bruto per uur omdat veel mensen niet meer rond kunnen komen van een flexibele baan. Dit zal echter niet snel gebeuren omdat het minimumloon in Nederland tot de top 5 van Europa behoort.

Inpakwerk Zeeland

Degenen die thuiswerk inpakwerk zoeken hebben weinig kans op succes. Een groot verpakkingsbedrijf in Zeeland is Budelpack maar de bedrijfswebsite vermeld op het moment geen vacatures voor inpakkers. Bij uitzendbureau Indeed staan reviews van voormalig medewerkers die het inpakwerk met 3 sterren (uit 5) beoordelen. Ze zijn dus gematigd positief over hun werkzaamheden. Ook conservenfabriek Coroos is een bedrijf bij uitstek voor inpakwerk op locatie. Op thuiswerkinpakwerk.nl vindt u meer informatie over bijverdienen in Zeeland.

Direct bijverdienen

Een baan waar je vrijwel direct kunt beginnen is postbezorger bij Postnl. Er zijn vacatures voor postbezorger, postvoorbereider en medewerker expeditie. Een baan met veel vrijheid is de postbezorger op de scooter. Je werkt 2-4 uur per dag met een maximum van 15 uur per week. Het loon wordt niet vermeld bij Postnl hetgeen een indicatie is dat het niet veel meer zal zijn dan het minimumloon. Een baan bij Postnl is het overwegen waard als je geen jongere meer bent. In de horeca en supermarkten zijn ook veel vacatures maar die nemen bijna alleen maar jongeren aan. Een scholier van 15 jaar verdient 484 euro bruto per maand (ongeveer 3 euro per uur). Een volwassene (van 22 jaar en ouder) verdient minimaal 9,33 euro per uur.
Werk Zeeland

Vacatures en werk
Vacatures ICT Zeeland
Zakelijk