Thermaalbad Arcen

Thermaalbad Arcen ingang met fonteinen

Thermaalbad Arcen is een kuurcentrum met een eigen warmwaterbron. Het water komt uit een diepte van bijna 900 meter. De drie zwembaden zijn lekker warm met een temperatuur van zo’n 33 graden. Er zijn 2 buitenzwembaden en 1 binnenzwembad. Ook zijn er een aantal sauna’s ieder met een eigen geur. Arcen ligt in de gemeente Venlo. Naast het thermaalbad ligt het parkhotel. Iets verderop is een vakantiepark met vakantiehuisjes, chalets, villa’s en een camping.

receptie Arcen thermaalbad
De ingang van het thermaalbad ligt naast de receptie. Koop je hier een ticket dan ontvang je een armbandje waarmee je een kledingkast kan openen. Een dagkaart kost ongeveer 34 euro. Verblijf je 4 uur in het bad dan is de prijs 22 euro (maart 2023). Kom je voor 10.00 uur dan is het nog erg rustig. Gaandeweg de dag wordt het drukker. Wij kwamen in november en hadden overal plek genoeg (ligbedden, restaurant, sauna, zwembad).

Badkledingdag & sauna

In de thermaalbaden is badkleding verplicht. In de afgeschermde sauna is iedere woensdag en elk eerste weekend van de maand een badkledingdag. Het is op die dagen verplicht om badkleding te dragen als je de sauna bezoekt. De andere dagen mag je geen zwemkleding dragen en moet je naakt zijn in de sauna. Dit weerhoudt veel bezoekers van het zwembad om de sauna in te gaan. Toen wij er waren was het rustig in de sauna.

Er zijn 6 verschillende sauna’s ieder met een eigen geur. De temperatuur was goed warm. Tussen de sauna’s is een klein zwembadje om af te koelen. Er zijn ook een aantal individuele stoomcabines bij het zwembad voor maximaal 2 personen. Deze individuele stoomcabines betaal je met je armband, het kost iets van 3 euro voor een kwartier. Na 15 minuten stopt de stoomcabine automatisch en wordt de cabine met koud water schoongespoten voor de volgende gast.

restaurant thermaalbad arcen
Het restaurant in het thermaalbad kunnen we niet aanbevelen als je er wilt eten. Op de foto is de visburger te zien die wij bestelden (21,50 euro). Groot van vorm maar niet bepaald geweldig van smaak. Onze schnitzel was erg groot maar er lag verder niets op het bord. We kregen er 1 puntzak friet bij geserveerd (moesten we delen) en een handjevol sla. Het eten leek ons uit de magnetron te komen. Er is een ander restaurant bij de ingang van het vakantiepark (200 meter) en dit zag er best aardig uit. In de winter heeft het gelimiteerde openingstijden. De snackzaak ernaast was gesloten in november.

Reviews

Er zijn meer dan 4000 reviews voor Thermaalbad Arcen met een gemiddeld cijfer van 4,2 uit 5. Prima beoordelingen dus. Soms kan het druk zijn met kinderen want het bad staat naast een vakantiepark. Wij bezochten het bad in november en het was toen rustig zowel in de zwembaden als in de sauna.

Wij hadden een 3-daags arrangement geboekt in het parkhotel met 2-gangen diner maar dat zou ik niet meer doen. Een los verblijf in een hotel + los ticket tot het bad is veel goedkoper. Bovendien is er in het gebouw van het thermaalbad ’s avonds weinig te doen. Het plaatsje Arcen ligt een paar kilometer van de hotspring en heeft diverse horecagelegenheden met terrasjes, winkels en hotels. Over het thermaalbad zelf en de sauna’s waren we erg tevreden. De uitchecktijd voor de hotelkamer is 11.00 uur en het armbandje van het bad moet uiterlijk 12.30 uur ingeleverd zijn. Doe je dit te laat dan moet je bijbetalen. Bij ons arrangement mocht je pas om 14.00 uur het bad betreden.

Arcen hotels

Het dorpje Arcen ligt dichtbij het thermaalbad. Het voordeel van een hotel in Arcen is de keuzemogelijkheden tussen restaurants, winkels en accommodaties. Het centrum heeft terrasjes. Vooral ’s avonds is het fijn als je in het gezellige centrum verblijft en je van het restaurant/cafe naar je hotel kan lopen. De hotels in Arcen zijn bovendien goedkoper als het parkhotel naast het thermaalbad.

Warmwaterbron, hotspring en sauna

Sanadome Spa – hotspring in Nijmegen
Sauna Goes review
Sauna Domburg