Sanadome Spa Nijmegen

Sanadome Nijmegen voorzijde met hotel
Sanadome Spa is een bekend kuuroord met een eigen zoet- en zoutwaterbron. Het ligt in Nijmegen. Het spacentrum heeft een groot binnenbad en een stuk of 6 whirlpools met krachtige geuren. Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom mits er begeleiding mee is. In de tuin is een verwarmd buitenbad. Op de foto de voorzijde van het gebouw met de entree en de hotelkamers.

receptie Sanadome
De receptie waar we incheckten. We hadden een 3-daags arrangement geboekt met verblijf in het Spahotel en een 2-gangen diner. Het voordeel hiervan is het gemak. Je kan wandelend in je badjas vanuit je hotelkamer een doorzichtige lift nemen naar het warmwaterbad. De gewone ingang ligt op de begane grond. Hier kan je tickets kopen en krijg je vervolgens een armbandje voor je kledingkast/restaurant.

Binnenbad

Het hoogtepunt van Sanadome Spa is het grote binnenbad. Het water komt uit een warmwaterbron. Mobiels en tablets zijn verboden om mee te nemen dus we hebben hier geen foto’s van. Het binnenzwembad heeft geen rechte vormen maar sierlijke vormen met inhammen. Er zijn ook diverse whirlpools waar bepaalde kruiden centraal staan zoals lavendel, dennen, koolzuur of zuurstof. Het water binnen heeft een maximale temperatuur van 37 graden. Een bijzonder bad is het zoutwaterbad waarin je heerlijk kunt drijven.

Buitenbad

Er is ook een verwarmd buitenbad dat in de tuin ligt. Hier vindt je ook veel ligbedden. Je kan vanuit het gebouw met het binnenbad naar het buitenbad zwemmen. De temperatuur van het buitenbad is lager dan het binnenbad. In november 2022 lagen de energiekosten een stuk hoger dan 2023 en toen was de temperatuur van het buitenbad verlaagd naar 29 graden. Nog steeds schappelijk maar we merkten wel het verschil met thermaalbad Arcen waar de temperatuur van de buitenbaden op 33 graden bleef.

Sauna

Er zijn twee sauna’s naast het zwembad waar je met je badkleding zo instapt. De ene sauna is de Mintkamer en de andere sauna is de Stoomkamer. Tijdens ons verblijf was de Mintkamer (65 graden) het meest populair. De grotere Stoomkamer met zijn hoge luchtvochtigheid heeft een ontslakkende uitwerking op het lichaam. Beide sauna’s staan naast het binnenbad en badkleding is verplicht.

restaurant Sanadome

Restaurant

In het gebouw van Sanadome zijn diverse vergaderzalen. In het restaurant op de begane grond (bij de receptie) zitten regelmatig zakelijke bezoekers naast mensen die voor het spacenter komen. De kwaliteit van het eten is daarom goed. De gerechten zijn niet zo groot en de kosten van een hoofdgerecht is al snel 20-30 euro per stuk. Wij waren de eerste dag 100 euro kwijt voor een diner met soep en een paar drankjes terwijl we niet het gevoel hadden vol te zitten. De tweede dag bestelden we daarom wat extra eten bij ons 2-gangen diner. Een portie friet en een kom salade extra was gezamenlijk 10 euro.

Wij hadden een arrangement geboekt met verblijf zwembad, hotel en een 2-gangen diner. Mochten we nog een keer langskomen bij Sanadome dan zouden we geen arrangement meer boeken. In het centrum van Nijmegen zijn veel restaurants waar je goedkoper kan eten dan Sanadome en meer keus.

Zwembad restaurant & lounge
In de grote ruimte van het binnenbad zijn 2 restaurants. Een restaurant is op de eerste en tweede verdieping en kijkt uit over het zwembad. Je kan hier ook snacks bestellen. Het andere restaurant ligt achter het zwembad en kijkt uit over de tuin. Hier is ook een flinke moderne lounge met lekkere banken en tafeltjes. Op de achtergrond speelt melodieuze housemuziek. De prijzen in de lounge/restaurant voor het drinken zijn ongeveer hetzelfde als in de horeca. We hebben in het zwembad niets gegeten maar ik las wel dat je er snacks kon kopen of iets van burgers/pizza.

Sanadome hotel

Sanadome hotel
Onze hotelkamer in Sanadome Nijmegen. Een Deluxe hotelkamer inclusief ontbijt en toegang tot de spa kost vanaf 163 euro. Dit is dan inclusief de Genius korting. Links op de foto is de hoge witte radiator te zien. In de badkamer was een mini verwarmingselement. Er was tevens een minibar met kluis.

De derde nacht van ons verblijf in Nijmegen logeerden we in Hotel Courage aan de Waalkade. Dit hotel ligt aan de Waal op 700 meter van de Markt. De kamers zijn eenvoudig maar schoon. Een tweepersoonskamer met ontbijt kost vanaf 100 euro.

Review

In Google heeft Sanadome meer dan 2300 reviews met een gemiddelde van 4 sterren uit 5. Wij bezochten het spacenter in november 2022 op twee doordeweekse dagen. Het was niet druk en we konden overal op ons gemak zitten. Ik vermoed dat het in weekenden en vakantietijd een stuk drukker zal zijn. Na het uitchecken van het spahotel mogen gasten nog tot het einde van de avond van het bad gebruik maken. Sanadome is ideaal als je graag in een whirlpool zit en een warm binnenbad. De twee sauna’s bij het binnenbad zijn een extraatje.

Punten van kritiek in Google zijn versleten afgebladderde plekken in het zwembad (hebben wij ook gezien), de lagere temperatuur van het water en de hoge prijzen in de restaurants. Ook is er veel commentaar op het feit dat je als bezoeker een plastic tasje aan moet schaffen (voor 5 euro) als je een paar spullen mee wilt nemen naar het zwembad. Wij zijn zelf tevreden over ons verblijf in Sanadome. Als we het over zouden doen dan zouden we geen arrangement meer boeken maar losse boekingen maken van hotel, ticket en eten. We zouden geen twee nachten meer boeken, een dag was eigenlijk genoeg.

Zeeland vakantie

Bijzonder overnachten Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Sauna Goes review
Sauna Domburg