Zeeuws open huis

By | 15 juli 2017

Zaterdag 8 juli was het Zeeuws open huis waarbij de Zeeuwse overheden open huis hielden op verschillende locaties. In Vlissingen kon men naar de Kazematten en het Scheldekwartier en in Ouwerkerk naar het Watersnoodmuseum.

In Middelburg was het open dag op het abdijplein waar de Provinciale Staten van Zeeland zijn gevestigd. Er stonden diverse kraampjes met terras waar bezoekers gratis iets konden eten of drinken. Ook was er een live optreden van een popgroep. Hoewel het druk was op de Markt in Middelburg viel het mee met het aantal bezoekers op het abdijplein. Wij waren bijvoorbeeld niet op de hoogte dat er een Zeeuws open dag werd gehouden en kwamen per toeval langs lopen.

Het hoogtepunt van de open dag waren de rondleidingen door de kantoren van Provinciale Staten. De commissaris van de Koning, de heer Polman, was ook aanwezig en nam ons mee naar zijn werkkamer die uitzicht heeft op het abdijplein. Ook de andere bestuurders hebben ruime kantoren. In de hal beneden waren verschillende oudheden te bewonderen. Het pronkstuk was een grote klimaatkast waarin oude atlassen worden bewaard van de tijd van Michiel de Ruyter. Schuin tegenover Provinciale Staten is het Zeeuws Museum waar meer Zeeuwse oudheden zijn te bewonderen.

kraampjes in de abdij van Middelburg

provinciale staten Zeeland

rondleiding door provinciale staten van zeeland
klimaatkast met oude atlassen