Zakelijk geld lenen

In Nederland zijn meer dan 1 miljoen mensen werkzaam als zzp’ers. Dat is eigenlijk best een enorm getal als je bedenkt dat er 17,5 miljoen inwoners zijn. Verleden jaar en 2021 zijn moeilijke jaren voor veel ondernemers. Wat extra krediet is meestal welkom. Waar heb je de beste kansen voor zakelijk geld lenen?

Fintech kredieten

Ben je zzp’er en heb je een omzet hoger dan 50.000 euro? Dan heb je een goede kans op goedkeuring bij een van de Fintech kredieten. Nu er geen rente meer valt te verdienen zijn investeerders op zoek naar nieuwe verdienmodellen. Fintech bedrijven schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Het idee er achter is eenvoudig. Men dient als klant een aanvraag in bij het Fintech bedrijf en zij controleren binnen een paar minuten of je genoeg verdient voor een zakelijke lening. Dat doen ze met software die supersnel databases raadpleegt of je geen (grote) schulden hebt. Is er voldoende ruimte voor een (extra) bedrijfslening dan wordt deze vaak binnen een dag toegekend. Het geld staat binnen een of meerdere dagen op je bankrekening.

Factoring

Factoring is een goede mogelijkheid als je zakelijk geld lenen wilt. Grote voordeel van deze constructie is dat je geen 30 tot 90 dagen op je geld hoeft te wachten maar het geld binnen 24 uur op je bankrekening staat. Bij factoring verkoop je een of meerdere facturen aan een factor. Afhankelijk van het type contract krijg je een bepaald percentage uitgekeerd. De factor rekent hier een vergoeding voor. Slecht betalende klanten kun je niet bij de factor slijten.

Starters

Ben je een starter dan kun je niet zomaar een beroep doen op financiering van een van de banken. Hier heb je jaarcijfers voor nodig die een groeiende omzet laten zien. Ook voor starters kunnen Fintech leningen aantrekkelijk zijn als je snel over het geld wilt beschikken. Denk hierbij aan Pin Voorschot waarbij je een kortlopende lening krijgt en deze in 6 maanden afbetaalt door automatische pinafroming. Zeker in deze coronatijd betaalt niet iedere debiteur op tijd en dan komt wat extra werkkapitaal best van pas.

Lenen zonder jaarcijfers

Fintech kredieten staan er om bekend dat ze zakelijk geld lenen zonder jaarcijfers. Niet dat ze je niet controleren maar ze zijn meer flexibeler dan de bank. Door de afschriften na te gaan van je zakelijke bankrekening krijgen ze een goed beeld hoeveel geld je kunt missen per maand. Dit rekent hun computer heel snel uit. Ook houdt de computer rekening met de ontwikkelingen in je sector, debiteuren betalingen en crediteuren.

Persoonlijke lening zzp

Bemiddelaars zoals Frisia Financiering en Freo verstrekken krediet aan consumenten en niet aan bedrijven. Toch kun je er ook een persoonlijke lening zzp aanvragen. Je moet dan wel de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar kunnen overleggen en winst gemaakt hebben. Bovendien mag je het geld uitsluitend prive gebruiken en niet aan je bedrijf besteden.