Tuincentrum Zeeland

groenrijk middelburg
Wat is het grootste tuincentrum van Zeeland? Aan de rand van Vlissingen staat tuinwinkel Intratuin. In Middelburg is een vestiging van Groenrijk. Beide tuincentra doen het goed in de Google reviews en houden elkaar in balans. Tuinwinkel Zeelandplant in Grijpskerke adverteert zichzelf als de grootste aanbieder van tuinplanten in Zeeland. De grootste tuinwinkel van Nederland zou Tuincentrum het Oosten zijn met een oppervlak van meer dan 80.000 m2.

Intratuin Koudekerke – grootste tuincentrum Zeeland

Intratuin Koudekerke is vermoedelijk het grootste tuincentrum van Zeeland. De tuinwinkel ligt aan de rand van Vlissingen dichtbij Koudekerke. Naast een grote collectie planten en bloemen verkoopt Intratuin ook veel tuin- en woonaccessoires. Als december nadert dan wordt de winkel in een mooie kerstsfeer gebracht. Het restaurant is een paar jaar geleden vernieuwd en ziet er strak en modern uit. Intratuin Koudekerke is 6 dagen per week open en op koopzondag (laatste zondag van de maand).

Groenrijk Middelburg

Groenrijk Middelburg is gevestigd op Woonboulevard de Mortiere aan de rand van de stad. Het is het enigste tuincentrum van Groenrijk in Zeeland. Naast kamer- en tuinplanten kan men er ook terecht voor tuinmeubelen, decoraties en tuingereedschap. Ook is er een dierenwinkel met hamsters, cavia’s, konijnen, vissen, aquariums en dierenvoeding. Erg gezellig is tuincafé de Smaaktuin waar men tussen grote tropische planten van een bakje koffie kan genieten of iets kunt eten. Groenrijk Middelburg is 7 dagen per week open. De winkels op Woonboulevard de Mortiere mogen op zondag zelf beslissen of ze wel of niet openen. De meerderheid van de winkels is zondags geopend.

Plantenhal Terneuzen

De Plantenhal is een familiebedrijf dat in 1982 werd opgericht. Sinds 2010 is er ook een vestiging in Terneuzen. De Plantenhal verkoopt planten, bloemen en diervoeder. De tuinwinkel is op zondag gesloten.

Tuinhuisjes

Intratuin verkoopt meer dan 20 verschillende tuinhuisjes maar deze zijn alleen online te koop. De tuinhuizen met overkapping kunnen 7 meter lang zijn. Een goedkoop tuinhuisje is Noah die bijna 1100 euro kost en 295 cm x 250 cm breed is. Een ander goed adres is het prikbord van Zeelandnet. De meeste tuinhuisjes op het prikbord zijn van bedrijven in Nederland. Af en toe staan er ook tweedehands tuinhuisjes op van particulieren. Men moet dan wel het huisje komen afbreken en meenemen.

Tags: tuincentrum, tuinwinkel, tuincentra, Zeeland, Vlissingen, Middelburg, Mortiere boulevard, wonen, woonwinkels Zeeland