Studentenwoningen Vlissingen

hogeschool zeeland in vlissingen
De HZ University of Applied Sciences heeft als hoofdvestiging Vlissingen met een tweede locatie in Middelburg. Er zijn in totaal ongeveer 4500 studenten. In Vlissingen zijn 3 grote verhuurders van studentenwoningen:

– Woningstichting L’Escaut Woonservice
– Accomodation Portal Vlissingen (Campus de Ruyter)
– Campus Vlissingen (Hertsens beheer)

L’Escaut Woonservice

L’Escaut Woonservice is de belangrijkste woningstichting in de gemeente Vlissingen. Ze hebben ongeveer 6000 woningen en appartementen in Vlissingen en Oost-Souburg. Het grootste deel zijn sociale huurwoningen waarbij men recht heeft op huurtoeslag. Het woningaanbod staat op hun website zuidwestwonen.nl In de zoekbox wordt gevraagd naar woonplaats, welke huur en of het een regulieren woning moet zijn of een studentenwoning. De zoekopdracht: Vlissingen + huur tot maximaal 763 euro + studentenwoning levert 0 hits op (in maart 2022).

Accomodation Portal Vlissingen – Campus de Ruyter

Campus de Ruyter in Vlissingen
Accomodation Portal Vlissingen (APV) is de ‘preferred partner’ van HZ. Zij beschikken over Campus de Ruyter. Dit is een flatgebouw dat vroeger onderdeel was van het ziekenhuis van Vlissingen. In Campus de Ruyter zitten voornamelijk medische studenten en internationale studenten. De kamers zijn volledig gemeubileerd. Gemeenschappelijke faciliteiten zijn een fitness, studiezalen, recreatieruimte en een bioscoop. Een gewone studentenkamer op Campus de Ruyter is 12 m2 groot met een huur vanaf 300 euro. De keuken en badkamer deel je met andere studenten. De XL Room is minimaal 26 m2 en heeft een eigen kitchenette. Zoek je een kamer met privé faciliteiten dan is de studio een prima keus. Deze kamer is er vanaf 500 euro voor een single en de unit valt onder de huurtoeslag. APV heeft ook andere studentenkamers verspreid in de stad.

Campus Vlissingen

Campus Vlissingen
Campus Vlissingen is een complex van 260 studentenwoningen die allen onder de huurtoeslag vallen. Elke kamer heeft zijn eigen huisnummer. De campus bestaat uit 4 gebouwen met vier types kamers en ligt aan de rand van de stad. De huurprijzen starten vanaf €520 per maand. Dit is incl. alle kosten van energie, water en internet. Meubels voor je kamer moet je zelf meenemen of kan je huren of kopen. Het is 2 km naar de hogeschool of het centrum van Vlissingen. Naar de supermarkt van AH XL en Lidl is ruim een kilometer.

Nieuwbouw studentenwoningen

De Hogeschool HZ en het University College Roosevelt hebben beiden te kampen met een tekort aan studentenwoningen. Gelukkig komen er er een aantal nieuwe kamers bij. In Middelburg wordt in de eerste helft van 2022 een nieuwbouwproject opgeleverd met 119 studentenwoningen aan de Kanaalweg. Ook in het voormalig Delta hoofdkantoor worden meer dan honderd studentenkamers gerealiseerd.

Recht op huurtoeslag

Mensen kunnen huurtoeslag aanvragen bij een maximale huurgrens van €763,47. Bij mensen tot 23 jaar is deze grens €442,46. Of je recht op huurtoeslag hebt kan je checken op de website van de belastingdienst.