Snel internet hele huis


Hoe krijg je het best snel internet in het hele huis? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt. Volgens een artikel in mei 2020 op Nu.nl zou bijna de helft van de Nederlanders ontevreden zijn over hun internetverbinding in huis.

Mesh wifi
Door het coronavirus is het thuiswerken enorm toegenomen met soms als gevolg een slechtere verbinding met het internet. Vooral slaapkamers, tuin en de zolderverdieping zijn vaak slecht te bereiken voor een internet signaal. Een mesh wifi netwerk (multiroom wifi) is vrij nieuw en zorgt voor een stabiele draadloze verbinding in het hele huis. Het signaal wordt verstuurd van de router-unit naar de verschillende stations. Er komen geen kabels aan te pas. Een prima oplossing dus als u van plug en play houdt. Een nadeel van mesh wifi is de prijs die wat hoger ligt dan van een accesspoint of repeater.

Access points en repeaters
Bij een access point wordt een ethernetkabel gebruikt. Men heeft hierdoor een sterk signaal voor meerdere apparaten. Acces points zijn erg geschikt als u een gezin heeft dat veel online is met het spelen van games en streaming van films. Ook op kantoor zijn access points erg handig. Wilt u geen kabel trekken dan is een Wifi-homeplug een goed alternatief. Deze wifi verbinding loopt via het elektriciteitsnet. Een wifi repeater is ook voordelig maar schijnt een minder goede keus te zijn. Repeaters werken niet altijd goed samen met draadloze routers. Regelmatig zijn er berichten dat repeaters voor een instabiele internetverbinding zorgen.

Google Nest Wifi
De Google Nest Wifi Wit Duo Pack Multiroom wifi is een veel verkocht mesh wifi systeem dat ongeveer 259 euro kost. Er kunnen maximaal 6 stations op aangesloten worden. De installatie van het systeem is eenvoudig met een gebruiksvriendelijke app. In BOL heeft het apparaat 43 reviews waarvan 32 met 5 sterren.

Snel internet hele huis
Voor snel internet is het uiteraard een eerste vereiste dat u een internetabonnement heeft met een hoge snelheid. Bij Delta zijn er de laatste jaren verschillende grote veranderingen geweest. De namen van de internetpakketten zijn veranderd. Voorheen had men bijvoorbeeld een Premium pakket. Nu zijn het flexibele pakketten. Het DELTA Flexpakket Basis 100 Mbps kost 48 euro per maand. U kunt dit basispakket verhogen met 3 andere pakketten: 200 Mbps, 400 Mbps en 1000 Mbps. Voor 200 Mbps wordt 6,50 euro extra gerekend, 400 Mbps kost 10,50 euro extra en 1000 Mbps kost 55 euro meer.

Flex pakket Delta
Naast het internet kunt u bij Delta ook het televisiepakket uitbreiden. De meeste abonnees hebben het pakket van 90 televisiezenders. Er is ook een pakket met 120 zenders en interactieve tv. Film 1 kost 10 euro extra en Ziggo Sport Totaal (F1 races, buitenlands voetbal) is 15 euro extra. Verder zijn er erotische kanalen (12,50 extra) en een pakket van Fox Sport (Nederlands voetbal). Film 1 is helaas in 2019 van eigenaar verwisseld waardoor het filmaanbod enorm is verschraald. Wanneer Film 1 wordt afgenomen met Ziggo Sport Totaal ontvangt men een combinatiekorting van 7 euro waardoor het aantrekkelijk genoeg blijft om het filmpakket te behouden.

Energie & Internet in Zeeland

InternetEnergie vergelijken