Nieuwe school voor Tweemaster Kameleon

tweemaster-kameleon oost-souburg roerstraat
In mei 2021 is (eindelijk) de sloop begonnen van basisschool Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg. De school is gevestigd op het Oranjeplein en in de Priesterstraat. Nieuwbouw stond al jaren op de verlanglijst maar het viel niet mee een geschikte plek te vinden. Uiteindelijk is besloten dat de nieuwe school op de locatie in de Priesterstraat wordt gebouwd. Als alles goed gaat zal de nieuwe school in januari 2023 gereed zijn. In de tussentijd zitten de leerlingen in een tijdelijke (container)school in de Roerstraat.

Tweemaster Oost-Souburg nieuwbouw 2022
De nieuwbouw is in mei 2022 stilgelegd nadat het personeel van de school een enorme fout ontdekte. De school blijkt 180 graden verkeerd te liggen! De werkzaamheden liggen op het moment stil. Wie hebben de fout gemaakt en wat wordt straks de oplossing?

tweemaster kameleon school opgraving
Op de plek waar basisschool de Tweemaster-Kameleon stond zal straks het nieuwe verzorgingshuis De Zoute Viever komen. Het huidige verzorgingshuis staat in de Lekstraat. Er zal een parkeergarage onder het tehuis komen. Voordat de werkzaamheden begonnen werd eerst de bodem onderzocht door vrijwilligers van de Walcherse Archeologische Dienst. Honderden jaren geleden stonden er al woningen in Oost-Souburg. De vrijwilligers vonden diverse interessante zaken waaronder oude tegeltjes.

archeologie oost-souburg

Karolingische Burg

Op 300 meter afstand van de basisschool is de Karolingische Burg. In de 9e eeuw kwamen de Vikingen regelmatig aan land. De bewoners van Oost-Souburg schuilden dan achter een gracht en aarden wal met palen. De overblijfselen van deze ringwalburcht zijn goed bewaard gebleven en zitten nog in de bodem. Het stuk grond is tot nu toe onbebouwd.

Vlissingen stedentrip

Appartement Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Hotels en appartementen in Dishoek
Hotels en appartementen in Domburg