Wehkamp koopt Kleertjes.com

Op 28 juli 2021 werd bekend dat Kleertjes.com is overgenomen door Wehkamp. De overnameprijs is onbekend. Ondernemer Claudia Willemsen startte de webshop in 2003 en het groeide uit tot een bedrijf met 400 werknemers. Kleertjes.com richt zich op kindermode en deze doelgroep sluit erg goed aan bij de modebranche van Wehkamp.

Wehkamp

Wehkamps heeft 2,5 miljoen klanten en de omzet groeide in 2020 naar 730 miljoen euro. Wonen en mode zijn de belangrijkste onderdelen. Wehkamp was vroeger bekend om zijn ruime kredietverlening waarbij men makkelijk voor duizenden euro’s kon winkelen op afbetaling. Deze kredietverlening is een eind afgebouwd, klanten krijgen minder krediet als voorheen. Daarmee verloren ze klanten maar trokken tegelijkertijd ook veel nieuwe mensen aan met hun grote webshop. Twee grote concurrenten van Wehkamp zijn BOL.com en Amazon Nederland. Experts waren benieuwd of Wehkamp de druk wel aan kon maar het lijkt erop dat ze op de goede weg zitten. Er werd een bescheiden winst gehaald (paar ton) na jaren van verlies.

BOL

BOL.com is de grootste webshop in Nederland met een omzet van ruim 2 miljard. De online winkel is veel minder groot dan het Amerikaanse Amazon maar geniet een prima reputatie bij Nederlanders. Voordeel bij BOL is dat je spullen makkelijk terug kunt sturen als ze niet bevallen.

Amazon

Amazon is een internationale gigant. In het eerste kwartaal van 2021 maakte het bedrijf maar liefst 8,1 miljard dollar winst. De Nederlandse tak leidde eerst een slapend bestaan met weinig producten. Na de uitbreiding van de Nederlandse webshop in maart 2020 is de omzet omhoog geschoten. Amazon trekt vooral klanten die op zoek zijn naar producten met de allerlaagste prijs. Omdat veel van deze artikelen uit China komen kan de levertijd lang zijn terwijl retourneren vaak lastig is. Artikelen onder de 22 euro hadden vrijstelling van btw maar dit beleid is veranderd. Goedkope producten zijn nu duurder en dit is in het voordeel van de Europese webshops.
Winkelen in Zeeland
winkelen Vlissingen, winkelen Zeeland, winkelen Middelburg, dierenwinkel Zeeland, woonwinkels Zeeland, ICT, webshops Zeeland