Proefabonnement PZC

man die krant leest, picture Freeimages

Krant wordt graag gelezen
Nederlanders lezen graag een krant. Dit blijkt uit onderzoek van de NOM Printmonitor (Nationaal Onderzoek Multimedia). Vergeleken met andere Europese landen doet Nederland het niet slecht. De helft van de mensen leest iedere dag een krant. Vaak wordt deze gedeeld met buren en familie waardoor het bereik nog groter is. Toch dalen de oplages van de kranten al jaren. Met het aanbieden van proefabonnementen proberen dagbladen lezers te winnen om hun krant (opnieuw) te lezen. In Zeeland kan men een proefabonnement PZC kopen.

Dalende kranten oplages
Sinds het jaar 2000 dalen de kranten oplages ieder jaar met een paar procent. De gezamenlijke betaalde oplage van de kranten daalde met 45% van 4.2 miljoen naar 2.3 miljoen. De papieren Telegraaf is nog steeds de grootste krant van Nederland met 382.000 betaalde abonnees gevolgd door het AD met 318.000 abonnees. Vroeger waren advertenties goed voor 70% van de inkomsten. Tegenwoordig is dit gezakt naar 30%. De dagbladen hebben het niet makkelijk. De belangrijkste reden is de opkomst van het internet.

Digitale krant
Het internet heeft voor een ware revolutie gezorgd. Nieuws was voortaan gratis te verkrijgen en zeer actueel. Met een smartphone is het laatste nieuws overal te volgen. In de trein, auto en op het werk. Kranten zijn dus ook gestart met digitale kranten. De abonnees hebben onbeperkte toegang. Niet betalende bezoekers kunnen alleen het hoofdnieuws lezen. Wil men de premium artikelen lezen dan dient men zich te registreren. Kranten geven zeer aantrekkelijke kortingen als mensen abonnee willen worden of als ze een proefabonnement willen nemen.

Proefabonnement
Proefabonnementen worden met een hoge korting aangeboden. Meestal betreft het een proeftijd van een maand. Hierna stopt het abonnement. Dit is wettelijk geregeld. Proefabonnementen mogen van de wet niet stilzwijgend verlengd worden. Men hoeft een proefabonnement PZC daarom niet op te zeggen. Het stopt automatisch na de proefperiode. Verkopers van proefabonnementen staan dikwijls op straat in de buurt van winkelcentra. Een proefabonnement kan ook online worden afgesloten. U heeft dan meer tijd om alles te bekijken en op uw gemak een keuze te maken.

Proefabonnement PZC
De Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) is een van de oudste kranten van Nederland. De PZC is ontstaan uit een fusie van kleinere regionale kranten zoals de Middelbursche Courant en de Vlissingsche Courant. In 2008 was er een 250-jarig jubileum. Ook de PZC heeft een voordelige aanbieding. De papieren krant is 4 weken te lezen voor slechts €4. De bezorging stopt automatisch na deze periode. Is de krant bevallen dan is het mogelijk om een abonnement af te sluiten. Een digitaal abonnement op de PZC kost het eerste jaar €16 per maand. U heeft dan toegang tot de gehele website met al het regionale nieuws in Zeeland. Meer informatie hierover is te vinden op www.krantaanbiedingen.nl/regionaal/provinciale-zeeuwse-courant/
Aanbieding regionaal nieuws
Op Krantenaanbiedingen.nl staan proefabonnementen van de bekende landelijke dagbladen en van de regionale kranten. Het proefabonnement van de PZC behoort tot de goedkoopste aanbiedingen. Een soortgelijke aanbieding op het Noordhollands Dagblad of de Gooi- en Eemlander kost €9.95. Een proefperiode van 5 weken op Dagblad de Limburger kost €15. Dagblad van het Noorden heeft de langste aanbieding met 10 weken voor €25.

Tags: proefabonnement PZC, proefabonnementen, kranten, digitale krant, aanbieding, Zeeland
krant lezen in de bibliotheek