Picnic supermarkt

Picnic is een supermarkt uit Nederland. Het bedrijf heeft geen vestigingen maar richt zich volledig op online boodschappen. De oprichting was in 2014 en in 2015 werd voor het eerst gestart in Amersfoort. Met kleine elektrische wagentjes worden de boodschappen gratis thuisbezorgd bij klanten. Picnic claimt de laagste prijzen te hebben. Iedere nacht worden de prijzen van hun artikelen vergeleken met die van Albert Heijn, Jumbo en PLUS.
Bill Gates

In september 2021 ontving Picnic 600 miljoen euro van een groep investeerders onder leiding van Microsoft leider Bill Gates. De supermarkt is al actief in Duitsland en Frankrijk en met het opgehaalde geld kunnen ze verder uitbreiden.

Max Verstappen

In 2016 maakte Picnic een grappig reclamefilmpje met een lookalike van Max Verstappen. In het filmpje rijdt de bezorger in een gezapig tempo met het elektrische karretje naar de klanten. In die tijd waren er namelijk ook commercials van Jumbo waarbij Max Verstappen daadwerkelijk te zien was als een razend snelle bezorger. Het management van Max Verstappen was niet te spreken over het filmpje van Picnic en ging naar de rechter. In eerste instantie kregen ze een schadevergoeding van 150.000 euro toegewezen door de rechter. In hoger beroep werd Picnic in het gelijk gesteld. Het Gerechtshof vond het een persiflage waarbij duidelijk te zien was dat het niet de echte Max Verstappen was die de boodschappen deed.

Picnic Zeeland

Picnic bezorgt thans in 70 Nederlandse plaatsen maar is nog niet actief in Zeeland. Ook Groningen en Drenthe zijn witte vlekken op hun kaart. In Friesland is thuisbezorging mogelijk in Leeuwarden.

Flitsbezorging

De nieuwste ontwikkeling in online boodschappen is flitsbezorging. Hierbij bestel je boodschappen via een app en worden deze binnen 10 minuten bezorgd. Vooral jongeren maken gebruik van deze service. De bezorgkosten voor deze supersnelle service is 1,80 euro. Er zijn inmiddels verschillende flitsbezorgdiensten actief in Nederland maar nog niet in Zeeland.
Winkelen

Webshops Zeeland
Amazon Nederland
Woonwinkels Zeeland