Coronatoeslag

Veel mensen piekeren er niet over om een coronatoeslag te betalen. Dat was de kop van een artikel in het Algemeen Dagblad. Een coronatoeslag kwam vooral voor bij kappers, nagelstylistes en in de horeca. Ik kwam zelf nog geen extra toeslagen tegen op de kassabon maar zag wel een aantal prijsstijgingen / veranderingen die er voor de corona nog niet waren en geruisloos waren ingevoerd.

Tafelen Middelburg
Restaurant Tafelen in Middelburg stond bekend om zijn kortingsactie dat een jarige gratis kon eten (100% gratis). In februari 2020 kon de jarige er nog gratis eten maar in juli 2020 bleek dit een korting van 50% te zijn. Op de website van Tafelen stond verder geen informatie dat het veranderd was. Op maandag t/m donderdag betaalt men €31,50 p.p. In het weekend is dit 3 euro extra.

St John in Middelburg
Koffie- en theeschenkerij St John aan de Vismarkt in Middelburg staat bekend om zijn heerlijke yoghurt sorbets. Toen wij in juli 2020 op het terras zaten bleek het glas van de kleine sorbet aangepast te zijn. Het is nu echt een klein glas geworden. Ook de prijs leek gestegen naar €4,25.

st john sorbet

NS – Dagje uit
De NS adverteert dat je met het Dagretour Dal t/m 31 augustus 2020 extra voordelig kan reizen. Het ticket kost maar €25. Voor de corona crises kon je voor €25 een hele dag reizen (ook in de spits en weekend) en dan zat je in de 1e klas. Een dagje uit 2e klas kostte toen €19. Bovendien kreeg je er dan ook nog een voucher bij voor een drankje/koffie in een restaurant. De reizigers gaan er met de nieuwe deal sterk op achteruit.

Poll
In een poll van het AD vond 30% van de ondervraagden het terecht dat de horeca een coronatoeslag vraagt. De helft (49%) vond het te gek voor woorden en 21% twijfelt of het echt nodig is. De PZC had de poll: Ik wil wel wat extra’s betalen om de horeca te steunen. Twintig procent van de 830 lezers was het hiermee eens. Koninklijke Horeca Nederland vindt een hogere prijs goed te verdedigen doordat de horeca extra kosten maakt.