Wandelen Zoutelande

By | 8 mei 2020

wandelen in Zoutelande in mei 2020
Wij begonnen onze wandeling in Zoutelande bij duinovergang ’t Martgat. Er is een kleine fietsenstalling aan de straatkant. Aan de overkant van het duin staat de strandwachtenpost. Vanaf hier liepen we naar appartementen Tien Torens richting Groot-Valkenisse. Tien Torens (rechts op de foto) is een klein appartementengebouw met verschillende types appartementen voor toeristisch verhuur. Het grootst is het enorme penthouse.


De duinen op Walcheren zijn het hoogst in Zoutelande. Men heeft hier een prachtig uitzicht op het strand en de zee.

strandpaviljoen Sies Zoutelande
Ons eindpunt was de trap bij strandpaviljoen Herwegh in Groot Valkenisse. De naam van het strandpaviljoen is veranderd in Sies. Hopelijk veranderd er niet teveel in dit ouderwetse paviljoen waar geen bediening was maar je zelf naar de bar moest. En waar je nog een grote pint kon krijgen voor 4,5 euro.

strand Groot-Valkenisse Zoutelande
Het strand tussen Groot-Valkenisse en Zoutelande is altijd rustig. Dit komt omdat er geen parkeerterrein, fietspad of duinovergang is waardoor bezoekers al snel 500 meter moeten lopen. Vanaf 15 mei 2020 mogen hotels, pensions en B&B’s in Zeeland hun kamers weer volledig verhuren. Per 1 juni 2020 worden de strandpaviljoens, cafe’s en restaurants geopend en zal de drukte op de stranden zeker toenemen.

Vakantie Zoutelande

Strandhotels Zeeland
Luxe hotel Zeeuwse kust
Bijzonder overnachten Zoutelande & Zeeland