Wandelen Middelburg

By | 1 december 2015

wandelen Middelburg

Middelburg is een stad met slechts 46.000 inwoners. In de binnenstad zijn meer dan 1000 rijksmonumenten te vinden. De stad staat in de top tien van steden met veel rijksmonumenten.

Monumenten in de binnenstad
De grote attracties in Middelburg zijn de Abdij, abdijtoren De Lange Jan, en het Oude Stadhuis op de Markt. Alle drie bezienswaardigheden liggen op een paar minuten lopen van elkaar. Achter de Abij liggen een aantal straten met veel rijksmonumenten zoals: Dam, Spanjaardstraat en het Damplein

Wandelen over de Middelburgse Veste
Er nog een mooie wandeling aan de rand van het centrum over de Middelburgse vestingwerken. De wandeling gaat langs molens en grachten en men kan weer keren via het historische centrum. De wandeling is aan te vangen van diverse plekken in de stad.

Bereikbaarheid centrum
Het centrum van Middelburg is gemakkelijk te bereiken. Het treinstation ligt aan het Kanaal door Walcheren tegenover een draaibrug. Aan de overkant van het kanaal begint al het historisch centrum van de stad. Parkeren in het centrum van Middelburg kan naast de abdij op het Damplein of in een van de twee parkeergarages. De grootste (onbewaakte) fietsenstalling is op Plein 40, op honderd meter van het oude stadhuis. Een bewaakte fietsenstalling is 250 meter verderop op de Markt (bij de openbare toiletten).
Geef een reactie