Nautische Centrale Vlissingen

nautische centrale vlissingen

De Nautische Centrale is een controlepost dat tussen de sluizen van Vlissingen staat. Vanuit dit rode gebouw worden de sluizen van Veere en Vlissingen en bruggen op Walcheren centraal bedient. Ook de bediening van de Zeelandbrug vindt vanuit Vlissingen plaats. Voorheen werden de bruggen geopend door lokale brugwachters die een huisje hadden naast de brug.

open dag nautische centrale
Op 23 februari 2019 was er een open dag in de Nautische Centrale Vlissingen. Dit was in het kader van de provinciale verkiezingen op 20 maart 2019. De meeste mensen gingen naar de open dag van Provinciale Staten Zeeland dat in het abdijgebouw in Middelburg is gevestigd. Daar waren we een jaar eerder al op bezoek geweest. Wij kozen daarom voor een bezoekje aan de bedieningspost bij de sluizen.

beeldschermen in centrale
De medewerkers zitten achter grote beeldschermen en computers. Elk brug en sluis op Walcheren is uitgerust met digitale camera’s om het verkeer en scheepsverkeer in de gaten te houden. In 2017 ging het een keer mis toen de Sloebrug openging terwijl er nog een mevrouw op de brug stond. Deze vrouw was onder de slagbomen doorgelopen en de brugwachter had haar niet gezien. Gelukkig kon de brug op tijd gestopt worden (45 graden omhoog). De vrouw had zich goed vast gehouden en had verder geen letsel opgelopen.

Zeeland hotels

Hotels boulevard Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels in Zeeland