Zoover overgenomen

vakantie Malediven
Op 1 juli 2020 werd bekend dat Vakanties.nl de bekende reviewsite Zoover heeft overgenomen. Dat is verrassend nieuws en zal ongetwijfeld een gevolg zijn van de huidige crisis in de reiswereld. Door het coronavirus lijden de touroperators en reisorganisaties grote verliezen.

Zoover
Zoover werd in 2004 opgericht door de internetondernemer Bas Rasker. Hij was al eerder succesvol met de reisorganisaties Jiba en Eliza Was Here. Beide bedrijven werden door hem in 2006 verkocht aan de Sunweb Group (met o.a Sunweb, Gogo, Beachmasters, Husk, Bizztravel). Tomorrow Focus (Duitsland) kreeg in 2012 een meerderheidsbelang van 51% in Zoover en betaalde hiervoor 21 miljoen euro. Zoover heeft bijna 4 miljoen reviews op zijn site staan. Dertig procent van de bezoekers komt uit Nederland en het overige verkeer is uit 20 landen.

Vakanties.nl
Vakanties.nl is in 2017 opgericht door Judith Eyck en Joost Romeijn. Laatst genoemde was de oprichter en eigenaar van reisorganisatie Sunweb dat in 2018 verkocht werd aan het Scandinavisch-Duitse investeringsbedrijf Triton. De overnamesom is onbekend maar de Sunweb Group telt 500 medewerkers en zet jaarlijks 600 miljoen euro om. Romeijn investeerde tenminste 5 miljoen euro in Vakanties.nl en betaalde een onbekend bedrag extra om Zoover over te nemen. Zoover wordt nu de belangrijkste site en vakanties.nl zal een onderdeel worden van het platform. Met de overname van Zoover hopen ze uit te groeien tot de sterkste online reisorganisatie van Nederland. Judith Eyck werkte bij Sunweb en is een grote voorstander van het werken met big data. Zij wordt de nieuwe CEO van Zoover. Het streven is om de personeelsbezetting laag te houden en vooral in te zetten op slimme technologie zoals een chatbot die klanten online helpt.

Vakantie

Sunweb neemt Corendon over
Oceanwide Expeditions
Domburg hotels en appartementen
Vlissingen hotels
Renesse hotels