Zeeland rondrit

Zeeland is niet zo groot maar er wordt in Google wel degelijk gezocht op rondreis Zeeland. Meestal denkt men dan aan een rondrit met de auto hoewel er ook een paar interessante fietsroutes zijn.

Rondreis van 3 dagen

Een Belgische website heeft een route samengesteld van 315 km die in drie dagen verreden kan worden. De rondrit Zeeland is inclusief 4 stadswandelingen. Het eerste gedeelte gaat via Hulst naar Terneuzen, Breskens, Sluis en weer terug naar Terneuzen waar men door de Westerscheldetunnel moet om de overkant van Zeeland te bereiken. Er is ook een veerboot van Vlissingen naar Breskens maar deze is alleen voor voetgangers, fietsers en scooters. Het tweede en derde gedeelte gaan naar Yerseke, Goes, Zierikzee, Domburg, Vlissingen en Middelburg. De reisgids is online te koop maar natuurlijk ook eenvoudig zelf te regelen.

Cultuur Zeeland
De stad met de meeste cultuur in Zeeland is hoofdstad Middelburg dat meer dan 1000 monumenten telt. Belangrijke attracties in Middelburg zijn de abdij (abdijkerken, kloostergangen, Zeeuws Museum en Provinciale Staten), stadhuis op de Markt en het historisch centrum. De Kuiperspoort is een mooi straatje dat veel fotografen trekt. In Sluis is de Belfort een belangrijke bezienswaardigheid. Ook in Zierikzee zijn veel monumenten te vinden.

Strand
Houdt u erg van het strand dan moet u zeker langs de stranden aan de Walcherse kust. Bekende badplaatsen op dit schiereiland zijn Domburg, Zoutelande en Vrouwenpolder. Vlissingen heeft een mooie boulevard die toegankelijk is voor auto’s. Op Schouwen-Duiveland zijn Renesse en Burgh-Haamstede de plaatsen die veel toeristen trekken. Ook de kust van Breskens naar Cadzand-Bad is erg mooi. Veel Belgische toeristen bezoeken hier de kust. Mede omdat er veel vakantieparken en campings achter de dijken liggen en men in een paar minuten op het strand staat.

Rondrit Zeeland

Een rondrit Zeeland is op een dag te doen maar dan heeft men wel weinig tijd om ergens rond te kijken. Beter is om een keuze te maken wat men graag wil zien: Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren en Beveland en/of Schouwen-Duiveland.

Rondreis buiten Zeeland

Een aanrader voor groepsreizen is de website Goedkopegroepsreis.nl waar u duizenden georganiseerde rondreizen kunt vergelijken. Naast goedkope reizen zijn er ook exclusieve verre reizen te boeken zoals naar Antarctica, Paaseilanden en Oeganda.
Accommodatie

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels in Zeeland