Vlieland vakantie

waddeneilanden op kaart
Vakantie Waddeneilanden
De Waddeneilanden is een eilandengroep voor de kust van Nederland, Duitsland en Denemarken. Het Nederlandse gedeelte bestaat uit vijf bewoonde eilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Drie andere eilandjes zijn onbewoond: dit zijn Rottumeroog, Rottumerplaat en Noorderhaaks. Verder zijn er nog een aantal kleine zandplaten die wel een naam hebben maar niet meetellen als eiland. Een korte Vlieland vakantie of lang weekend op Texel of Terschelling is erg in trek.

Vlieland vakantie
Vlieland is een autovrij eiland met iets meer dan 1100 inwoners. Als je graag rust en stilte wilt ervaren dan is een Vlieland vakantie een prima keus. Er zijn mooie natuurgebieden die door Staatsbosbeheer worden beheerd. Het enige dorp is Oost-Vlieland. In de Dorpsstraat zijn diverse restaurants, cafes en winkels te vinden. Er is zelfs een bar-dancing voor de mensen die van een dansje houden.

Attracties Vlieland
Attracties van Vlieland zijn het langgerekte strand, de vuurtoren, het Juttersmuseum en Museum Tromp’s Huys. Booking heeft zo’n 27 accommodaties op Vlieland. In vergelijking met Texel, Ameland en Terschelling zijn er op Vlieland weinig hotels. Dit geeft al aan dat een vakantie op Vlieland vooral in het teken staat van kleinschalig toerisme waar natuur en rust centraal staan.

Vlieland hotels
Een bekende accommodatie op Vlieland is appartementengebouw Vlierijck. Dit complex biedt appartementen aan met een, twee of drie slaapkamers en heeft een wellnesscentrum met zwembad. Westcord strandhotel Seeduyn is een hotel aan zee dat veelgevraagd is. Er zijn verder diverse 3-sterren hotels met redelijke prijzen en goede reviews.
Vroegboekkorting
In de zomer komen de meeste bezoekers. Het hoeft geen betoog dat vroegboeken hotels belangrijk is wil je niet voor een gesloten deur staan. Veel hotels geven een vroegboekkorting aan hun gasten als ze vooruit boeken. Zoek je een goedkoop hotel dan is 3 sterren Loods Hotel Vlieland zeker een aanrader. Veel gasten verblijven in een van de vakantiehuisjes. Landal heeft een klein vakantiepark op Vlieland met 36 moderne appartementen.

Texel
Het grootste Waddeneiland is Texel. Hoewel het slechts 13.600 inwoners telt komen er ieder jaar een miljoen bezoekers. Er zijn meer dan 160 accommodaties op Texel te vinden. Het eiland is erg geschikt voor vakantiegangers die graag naar het strand en de natuur willen maar tegelijkertijd ook willen ontspannen op een terrasje.. Badplaats de Koog trekt veel toeristen aan met zijn uitgaansleven.

Schiermonnikoog
Schiermonnikoog is een autoluw eiland met minder dan 1000 inwoners. Alleen mensen met een ontheffing van de gemeente mogen een auto, motor of scooter meenemen op de veerboot. Schiermonnikoog is ideaal voor mensen die stilte en rust zoeken en van wandelen en fietsen houden. Grootste attractie is het Nationaal Park dat een schat aan planten en vogels herbergt.

Ameland
Mensen die van natuur houden en graag actief bezig willen zijn kunnen goed terecht op Ameland. De auto mag worden meegenomen naar een van de vele hotels. Op Ameland zelf zijn veel activiteiten voor kinderen zoals excursies, musea, fietsen en boottochten.

Toerisme
Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor de Waddeneilanden. Volgens het CBS verbleven er 1,3 miljoen toeristen op de Waddeneilanden in 2015. Zo’n 80% van de bezoekers kwam uit Nederland. Gemiddeld gaat 5-6% van de Nederlandse bevolking naar de Wadden voor vakantie. Dit cijfer is al jaren stabiel. De gemiddelde overnachting was 4.2 nachten. De meeste toeristen verbleven in een vakantiehuisje of hotel. Ongeveer 60% van de bezoekers kwam naar de Wadden in het zomer seizoen. Opvallend was het cijfer wat de toeristen uitgaven op de Wadden. Dit was gemiddeld 270 euro per persoon euro en dit bedrag lag een stuk hoger dan wat toeristen uitgaven aan de kust van Holland en Zeeland (170 euro). Texel telt slechts 13.600 inwoners maar er komen jaarlijks een miljoen toeristen. Een Vlieland vakantie trekt 200.000 bezoekers op jaarbasis.

Ferry
Er zijn verschillende rederijen die naar de eilanden varen. De kortste bootverbinding is die van Den Helder naar Texel. De boot van Texels Eigen Stoomboot Onderneming (TESO) vaart in 20 minuten naar de haven. De ferry naar Texel kan 300 voertuigen meenemen en 1750 passagiers. In de zomer komt er een tweede veerdienst bij. Rederij Doeksen vaart tussen Harlingen (Friesland) , Terschelling en Vlieland. Rederij Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) vaart naar Ameland en Schiermonnikoog.

Het leukste Waddeneiland
Op het internet wordt vaak de vraag gesteld wat het leukste of mooiste Waddeneiland is. Op alle Waddeneilanden is natuur en strand te vinden. Texel is makkelijk te bereiken via Den Helder: de grote veerboot doet er slechts 20 minuten over. Op Texel en Ameland zijn veel mogelijkheden om uit te gaan of mee te doen aan activiteiten. Zijn rust en stilte het uitgangspunt? Dan is een Vlieland vakantie of een verblijf op Schiermonnikoog de beste keus. Met het vroegboeken van hotels en ferry kan men vooruitkijken op een mooie vakantie.

Tags: Vlieland vakantie, Waddeneilanden, hotels, vroegboekkorting, ferry, Texel
Domburg strand, wandelen door de Manteling