Veilig op vakantie met de auto

veilig op vakantie met de auto

Op vakantie? Houd je auto zo veilig mogelijk!

Als u op vakantie gaat dan is er bijzonder veel waar u aan moet denken, maar heeft u wel eens aan uw auto gedacht? Nee? Dan bent u niet de enige!

Lees onderstaande tips door, zodat uw vakantie probleemloos verloopt. Tips voor het veilig houden van uw heilige koe, tijdens de vakantie

· Geef uw auto een (extra) beurt

· Zet uw auto in het zicht

· Laat geen waardevolle spullen achter

· Gebruik parkeergarages

· Vermaak de kinderen

· Slotbouten

Geef uw auto een (extra) beurt
Uw auto een extra beurt geven is aan te raden. Zo voorkomt u onderweg problemen. Zeker als u in het buitenland op vakantie gaat is het wijs dit vooraf te doen.

Zet uw auto in het zicht
Het lijkt verleidelijk om uw auto in een rustig zijstraatje te parkeren, waar weinig volk langs uw auto loopt. Immers, zo is de kans op beschadigingen gering. Echter, wijzer is het om hem in het zicht te zetten. Is het donker, zet hem dan onder een werkende lantaarnpaal.

Laat geen waardevolle spullen achter
Dit is een veel gegeven advies, toch komt het nog heel vaak voor dat er mobiele telefoons in de auto achterblijven of los geld. Om over apparaten maar te zwijgen. Doe het niet! Zelfs niet voor dat eventjes dat u de auto uit moet.

Gebruik een parkeergarage
Een parkeergarage is nog altijd de veiligste optie om uw heilige koe te stallen. Er is zicht op en de kans op beschadigingen is klein. Voor meer tips voor veilig parkeren kunt u ook het artikel op politie.nl bekijken.

Vermaak de kinderen
Reist u met kinderen en heeft u een lange rit voor de boeg, zorg dan voor vermaak. Als kinderen zich gaan vervelen willen ze hun eigen creativiteit nog wel eens loslaten op de auto. Dit lijkt iets kleins, maar klierende kinderen zorgen voor onoplettendheid bij ouders met alle gevolgen van dien.

Slotbouten
Velgen en autobanden zijn geliefd en er gemakkelijk af te schroeven. Dit voorkom je door slotbouten te monteren. Hierdoor wordt het bijna onmogelijk om er met uw velgen vandoor te gaan. Voor vragen over uw banden kunt u bij Wheelpoint velgen terecht. Zij geven aan dat dit bij diverse merken populair is, zoals bij Volkswagen.