Vakantiehuis huren in Zeeland

vakantiehuizen in dishoek zeeland
Uit cijfers van het CBS blijkt dat oktober de meest drukke maand is bij het boeken van een vakantiehuis. In oktober 2017 verbleven 924.000 gasten op een vakantiepark. Het gemiddelde verblijf was 4 dagen (3.880.000 overnachtingen). In de maand mei 2018 kwamen 888.000 gasten langs. Twee derde van de bezoekers komt uit Nederland, een derde is afkomstig uit het buitenland. Vakantiegangers die op zoek zijn naar vakantiehuizen Zeeland komen vaak uit het buitenland. De provincie doet het goed bij Belgische- en Duitse toeristen.

Vakantieparken bijna 100% bezet

De vakantieparken in Nederland deden dit jaar prima zaken. Het langdurig warme zomerweer deed veel vakantiegangers besluiten om in Nederland te blijven en niet naar Zuid-Europa af te reizen. De bezettingsgraad van de parken steeg in de zomer naar bijna 100%. Normaal is dit 90%. Reisbureau’s zagen boekingen naar Spanje soms wel met 20% afnemen. Roompot Vakanties beheert meer dan 150 vakantieparken en is marktleider in Nederland. Het is van origine een Zeeuws bedrijf maar kwam in 2016 in Franse handen. Het hoofdkantoor staat nog steeds in Zeeland. Andere bekende aanbieders van vakantiehuizen zijn Landal Greenparks, Centerparcs, Sunparcs en Droomparken.

Caravans weg voor vakantieparken

Deze week kwamen verschillende campings in Zeeland in het nieuws. De camping eigenaren willen vakantiehuizen gaan bouwen op hun terrein. De stacaravans van de vaste gasten zullen moeten gaan verdwijnen. Veel mensen waren hier boos over. De gemeenten schijnen al vergunningen afgegeven te hebben. Misschien dat er een schikking gevonden kan worden maar zoals het er nu naar uit ziet zullen de stacaravans het veld moeten gaan ruimen. Toeristen die een vakantiehuis huren in Zeeland zijn meer lucratief voor de campings dan stacaravans van vaste gasten.

Vakantiehuis huren in Zeeland

Een vakantiepark heeft veel faciliteiten en is ideaal als je dichtbij voorzieningen wilt zitten. Vakantieparken zijn duidelijk favoriet. Toch is er ook een aanzienlijke groep mensen die voor een vakantiehuis kiest dat niet in een park staat. Voordelen van een vakantiehuis in een klein dorp zijn de rust en de privacy. De huizen zijn bovendien vaak gerenoveerd en van alle gemakken voorzien. Met de auto is het doorgaans maar een stukje rijden naar het strand. De rustigste maanden (met de goedkoopste prijzen) zijn van november t/m februari. In deze periode kun je heerlijke wandelingen maken over het kilometerslange strand of over de duinen. Even uitrusten van de inspanningen kun je in een van de strandpaviljoens. Deze zijn in de wintermaanden in de weekenden open maar doordeweeks vaak dicht.
Citytrip Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Vlissingen hotels en appartementen
Domburg hotels en appartementen