Skien Zuidereiland

Queenstown Nieuw-Zeeland - gratis foto van Pixabay
Uitzicht op Queenstown op het Zuidereiland

Als je aan wintersportbestemmingen denkt, denk je waarschijnlijk dat je in de buurt genoeg keuze hebt. Of het nu Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Andorra of Frankrijk is. Wat de meeste mensen echter niet weten, is dat er ook fantastische mogelijkheden zijn om te skiën buiten Europa. We hebben het niet over Amerika of Canada, maar over Nieuw-Zeeland. Jazeker, in de iconische bergen die je ontelbare keren hebt gezien in films als de Lord of the Rings, Narnia, The Last Samurai en de Hobbit. Een ander uniek voordeel dat je in bijna geen andere landen hebt, is dat het skiseizoen er in juni begint en in oktober eindigt. Skiën in Nieuw-Zeeland is dus een unieke kans. In dit artikel stellen wij de vijf beste plaatsen voor een fantastische skivakantie, zodra het reizen weer mogelijk is.

Behalve het inpakken van je spullen, het boeken van een accommodatie en het overtuigen van je vrienden om mee te gaan op dit geweldige avontuur moet je ook een NZeTA voor Nieuw-Zeeland aanvragen. Dit kan snel een eenvoudig online worden gedaan. Met een NZeTA mag je maar liefst 3 maanden op het eiland blijven. Hierdoor heb je voldoende tijd om de skigebieden te verkennen.
Mt Hutt

Het skigebied Mt Hutt is een van de bekendste skigebieden van Nieuw-Zeeland. In combinatie met de stad Methven is het de ideale bestemming voor wie een week wil ontspannen en voordelig wil skiën. Op Mt Hutt ligt gemiddeld 4 meter sneeuw per seizoen, wat indrukwekkend is in vergelijking met andere commerciële skigebieden in Nieuw-Zeeland. Maar net als in de rest van Nieuw-Zeeland kunnen de sneeuwcondities wisselvallig zijn. Over het algemeen is Mt Hutt een goede locatie voor skiërs van alle niveaus. Andere mooie bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland zijn Bay of Islands, Tongariro National Park, Rotorua en de Fox Gletsjers.

Fox Peak

Fox Peak is een zeer groot skigebied voor Nieuw-Zeelandse begrippen. Het is 580 meter hoog en heeft een terrein van 2,5 km² dat met de lift toegankelijk is. Het uitzicht vanaf het skigebied is spectaculair. Op een heldere dag kun je Timaru en de kust zien en als je naar de top wandelt heb je uitzicht op het grote “Cookie Monster”. Het skiseizoen loopt hier over het algemeen van half juli tot eind september. Fox Peak is alleen in het weekend open, behalve voor grote groepen.

Cardrona

Cardrona een van de favoriete plekken van de locals. Dit gebied is vaak verkozen tot beste van Nieuw-Zeeland. Het biedt van alles wat: een grote verscheidenheid aan landschappen, schitterende uitzichten en een goede infrastructuur, allemaal gelegen tussen Queenstown en Wanaka. Cardona is goed bereikbaar, op minder dan een uur van Queenstown en Wanaka en er zijn pendeldiensten, voor wie niet zelf erheen wil rijden. Omdat Cardona zo goed bereikbaar is kan het er in het weekend wel erg druk worden

Vakantie Zeeland

Skihal Terneuzen
Waterskibaan Kamperland