Schiphol taxi Zeeland

schiphol airport

Schiphol taxi Zeeland

Een Schiphol taxi vanuit Zeeland is niet goedkoop maar kan het overwegen waard zijn. Bijvoorbeeld omdat u een vroege vlucht heeft of met meer dan 4 personen reist. Er zijn veel taxibedrijven die ritten naar Schiphol aanbieden. Op het internet staan soms lage prijzen vermeld maar dat betreft meestal taxi’s in de buurt van het vliegveld. De kosten voor een Schiphol taxi Zeeland liggen in het algemeen rond de 145 euro (1-4 personen). Bij meer dan 4 personen wordt doorgaans een taxibusje genomen.

Trein Vlissingen Schiphol

De eerste trein naar de luchthaven is om 5.52 vanuit Vlissingen. Tegenwoordig is er geen directe trein meer van Zeeland naar Schiphol. Men moet overstappen in Rotterdam of in Haarlem. Een enkeltje Vlissingen – Schiphol kost 27,20 euro (december 2021). Pas na 9.00 uur komt men in aanmerking voor korting. De reistijd van de gewone trein Vlissingen – Schiphol Airport ligt tussen de twee uur 43 minuten en drie uur. Regelmatig heeft de trein vertraging. Wat eerder van huis vertrekken is dus niet onverstandig. Op Schiphol is immers genoeg te zien en te doen.

Intercity Direct

In Rotterdam kan men de comfortabele Intercity Direct nemen. Deze snelle intercity rijdt in 20 minuten van Rotterdam Centraal Station naar Schiphol. Er is een extra toeslag verschuldigd voor de Intercity Direct. De toeslag is 2,40 euro per persoon voor een enkeltje. Op het perron naast de trein staan kaartlezers waar de toeslag betaald kan worden. Je hebt hiervoor wel een OV-chipkaart nodig. Wanneer men de Intercity Direct neemt dan wordt de reistijd met zo’n half uur verkort.

Schiphol parkeren P3

P3 is het grootste parkeerterrein op Schiphol. Het is vooral bedoeld voor lang parkeren. De minimum duur is 3 dagen. Het parkeerterrein ligt op het vliegveld zelf. Hierdoor is de reistijd naar de terminal kort. Het is ongeveer 5-10 minuten rijden met de snelbus. Deze bus rijdt 24/7 uur. De prijs voor onoverdekt parkeren op P3 ligt op zo’n 127 euro voor 3 weken. Overdekt parkeren op P3 kost ongeveer 140 euro (voor 3 weken). Reserveren is niet verplicht maar wel aanbevolen. De parkeertarieven voor inrijden zonder reservering liggen een stuk hoger.

Schiphol kort parkeren (P1)

P1 is de beste voordelige keus bij kort parkeren. De meeste parkeerplaatsen op P1 zijn overdekt. Het is een paar minuten lopen naar de terminal. De maximum verblijfsduur op P1 is 48 uur. Ook mensen die reizigers willen ophalen of brengen kunnen het best op P1 parkeren. Het parkeertarief op P1 is 1 euro per 11 minuten met een maximum van 37,50 euro per dag.

Schiphol zakelijk parkeren

Voor zakelijke reizigers zijn er twee goede parkings. Privium P1 is erg geschikt voor zakelijk parkeren tot 48 uur. De Privium parkeerplaatsen bevinden zich vooraan op P1. Het is 2 minuten lopen naar de terminal. Er hoeft vooraf niet gereserveerd te worden. Een tweede goede keus is Privium Excellence Parking. Deze afgesloten parkeergarage staat direct naast Vertrekhal 3. Vooraf reserveren is bij Excellence Parking wel verplicht.

Parkeren buiten Schiphol

Parkeren buiten de luchthaven is goedkoper en kan een aantal tientjes schelen. Er zijn veel bedrijven in de buurt van het vliegveld die parkeerruimte aanbieden. De betrouwbaarheid van de parkeerservice is in het algemeen wel een stuk minder dan op Schiphol parkeren. Ook heeft men een langere reistijd naar de terminal.

Schiphol taxi Zeeland, reistijd naar Schiphol, Vlissingen hotels en appartementen
Dishoek hotels, Bed en breakfast Vlissingen, Luxe hotels Zeeland, Strandhotels Zeeland, Westduin strandhotel, Cadzand-bad hotels, Zoutelande hotels, Domburg hotels, Middelburg hotels