Rondreis maken

cruiseboot middelburg
Ik weet niet of u wel eens in Middelburg bent maar zo af en toe kom je er grote groepen toeristen tegen. Vaak met een Zuid-Europees uiterlijk. Ik vermoed zelf dat het Italiaanse vakantiegangers zijn die een rondreis maken met een cruiseschip en o.a Zeeland bezoeken. In Middelburg komen regelmatig riviercruises op bezoek. De ligplaats van deze boten is aan de Loskade tegenover het treinstation. De cruiseschepen die op zee varen meren aan in de haven van Vlissingen-Oost. Dit is een industriegebied ver buiten het centrum. Ideaal zou een cruisehaven zijn naast het treinstation en de terminal van de veerboot Vlissingen – Breskens. Al jaren wordt hierover nagedacht maar door het gebrek aan geld komt het niet van de grond.
Groepsreis Zeeland

Vogelliefhebbers kunnen een speciale groepsreis Zeeland boeken via SNP Natuurreizen. De reisorganisatie heeft een aantal korte cursusreizen Vogels Kijken in Nederland. Een ervan is een 3-daagse reis naar de Zeeuwse Delta. In twee ochtenden krijgen de deelnemers een theoriecursus over vogels spotten en herkennen. In de middaguren maakt de groep een wandeling door het omvangrijke natuurgebied. Op de derde dag is er een fietstocht langs de plassen en wetlands waar tal van vogelsoorten huizen.

Rondreis maken in Nederland

Echte rondreizen met een bus zijn er natuurlijk niet in ons kleine kikkerlandje. Toch zijn er wel degelijk een aantal meerdaagse reizen te boeken waarin men met een groep door Nederland trekt. OAD heeft enkele bootreizen die aantrekkelijk zijn als je niet ver weg wilt en toch veel wilt zien. De rondreis Oudhollandse steden & tulpenvelden duurt 8 dagen. Met een schip vaart de reisgroep over de Hollandse rivieren. Onderweg bezoekt men Hoorn, Enkhuizen, Zaandam, Gouda en de tulpenvelden. In de kerstreis Twente (5 dagen) bezoekt men per touringcar verschillende dorpjes met lokale bezienswaardigheden en regionale kerstmarkten.

Singles

Het aantal alleenstaanden groeit ieder jaar weer een stukje. Verleden jaar was 21,7% van de bevolking alleenstaand. De groep alleenstaande ouders was 4,1% groot. Vergelijk je dit met 1950 dan is er flink wat veranderd. In 1950 was het percentage alleenstaanden 3,7% en waren er bijna geen alleenstaande ouders (0%). De groei heeft niet alleen grote consequenties voor de huizenmarkt en maatschappij maar ook voor de vakantiesector. Single reizen zijn een uitkomst als je graag op vakantie wilt maar niet alleen.

Single reizen

Bijna elke reisorganisatie heeft wel rondreizen voor alleenstaanden. Op GoedkopeRondreizen vind men een overzicht van single reizen voor alle leeftijdsgroepen. Je kunt kiezen uit stedentrips en rondreizen naar Europa of andere continenten. Als je een single vakantie wilt boeken dan kun je vooraf al een beeld krijgen wie je medereizigers zullen zijn. Bijvoorbeeld hoeveel vrouwen en mannen hebben al geboekt en wat is hun leeftijdscategorie?. Busreizen naar Europa en riviercruises zijn erg geliefd bij senioren. Vakanties naar Azië of Zuid-Amerika daarentegen spreken een sportieve doelgroep aan.

Exclusieve bestemmingen

Shoestring biedt single- en groepsreizen aan naar alle continenten. Wil jij een exclusieve rondreis maken? De trekkingstocht van 16 dagen voert door de Indiase deelstaat Sikkim en Bhutan (v.a 2995 euro). De langste vakantie is de groepsreis van 24 dagen door Peru & Bolivia (v.a 2599 euro). Fox heeft een goedkope rondreis met een zeilboot van 8 dagen naar Turkije die 879 euro kost. Meest populair bij Fox is de groepsrondreis Grand Tour Zuid-Afrika die 22 dagen duurt (v.a 2299 euro). Meest exclusief zijn de groepsreizen met de Siberie Express en naar Nieuw-Zeeland. Sawadee tenslotte heeft met Marokko Pop-Up een goedkope rondreis voor minder dan 800 euro.

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Het is een open deur intrappen maar let bij een boeking op of je reisbureau is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Dan krijg je tenminste je geld terug mocht er iets mis gaan. Naast bekende namen als Fox, Sawadee en Shoestring zijn er tientallen andere reisbureaus die single reizen aanbieden. Een website kan er prachtig uitzien maar de betrouwbaarheid is af te lezen uit het lidmaatschap van de SGR/ANVR. Alleen pakketreizen vallen onder de SGR. Op een los geboekt hotel + vlucht zit geen garantie tenzij er een aparte verzekering voor is afgesloten. Maar zo’n faillissementsverzekering is eigenlijk overbodig. De kans dat een luchtvaartmaatschappij als de KLM of Air France plotseling omvalt is erg klein. Het zijn vooral jongeren met een verre vlucht die zo’n vliegticketverzekering afsluiten.

Hotels Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels in Zeeland

rondreis maken, groepsreis of single reis?