Puppy op vakantie

bord bij strand dishoek
Dit bord bij het strand van Dishoek geeft aan dat honden vrij mogen rondlopen van 16 september t/m 30 april. In het vakantieseizoen (1 mei- 15 september) is dit van 19.00 – 10.00 uur. In de vakantieperiode mag de hond ook overdag mee naar het strand maar dan wel aangelijnd.

Hond mee naar het strand?
De maand oktober is traditioneel een sterke maand voor vakantieparken. Veel mensen nemen deze periode waar om een vakantiehuis te boeken. Als u op vakantie gaat met de hond dan kunt u uw huisdier zonder problemen meenemen naar het strand. In de zomermaanden zijn er vaak regels voor de aanwezigheid van honden. In Vlissingen is een hond op het strand zelfs verboden van 15 april tot 15 september. Neemt u een puppy op vakantie mee? Zorg er dan wel voor dat uw hond goed opgevoed is, op puppyopvoeden.nl vind u veel informatie.
Hondenstrand

Op de meeste Zeeuwse stranden zijn honden toegestaan in de zomermaanden mits aangelijnd. In Vlissingen zijn honden op het strand in het vakantieseizoen verboden (10.00-19.00 uur). Uit persoonlijke ervaring kan ik beamen dat de hondenliefhebbers zich in Vlissingen goed aan de regels hielden. Ik heb zelden een hond op het Badstrand gezien als het zomers weer was. Buitenom het drukste strand van Vlissingen zijn diverse andere stranden. Enkele staan bekend als een hondenstrand. De honden kennen hier lekker met elkaar spelen op het zand en in de zee.

Puppy naar strand

Wanneer mag een puppy mee naar het strand? Die vraag wordt nog al eens gesteld op het internet. In het algemeen kun je stellen dat het geen kwaad kan om een jong dier mee te nemen zolang de wandeling maar niet te lang is. In het mulle zand is het best zwaar lopen. Dan kan de hond ook een tijdje gedragen worden. Is het warm weer? Neem dan wat drinkwater mee. Op de stranden zijn ook parasols te huur bij strandwachten. Veel badgasten zitten binnen een straal van 300 meter van de strandwacht. Zit u wat verderop dan is het veel rustiger. Strandpaviljoens hebben vaak een drinkbak met water bij de ingang van het paviljoen. Ook kan de bediening een kommetje met water onder de tafel zetten.

Puppy cursus

Een puppy is het ideale huisdier voor kleine kinderen. Heeft u weinig tijd dan is een online hondencursus misschien best een leuke tip. U leert tijdens de cursus korte oefeningen die een hond leuk vindt om te doen. De hond leert bijvoorbeeld om aan de lijn te lopen zonder te trekken. Een paar andere trainingen zijn zitten op commando, liggen op de plaats, hier komen en zittend begroeten. De cursus maakt gebruik van een zogenaamde clicker. Als de puppy iets goed doet dan gebruikt u de clicker en geeft de hond een snoepje. De hond leert aan de hand van de oefeningen in de cursus wat er van hem verlangt wordt. Er zijn in totaal 32 oefeningen. De trainer van de cursus is een vrouw die een master heeft behaald aan de universiteit en afstudeerde in dierkunde.

Puppy Zeeland

Wanneer men in Google zoekt op hondenfokkers Zeeland dan duiken er diverse namen op van families die het leuk vinden om met honden te fokken. Voorbeelden zijn Lucky labradoodles Zeeland, familie de de Waaij (Basset Fauve de Bretagne) en Toller Tales. Een ander adres om een puppy te kopen is het prikbord van de regionale website Zeelandnet.nl Er staan altijd wel een paar advertenties op. Op Speurders staan meer advertenties maar die zijn ook van buiten Zeeland. In Vlissingen, Goes, Terneuzen en Zierikzee is een dierenasiel maar de dieren die daar te koop staan zijn meestal al wat oudere honden en katten en geen puppy’s.

Hond accommodatie Zeeland

Veel van de accommodaties In Zeeland staan honden toe. Meestal wordt er een kleine toeslag gevraagd. Tijdens het boekingsproces kunt u aangeven of u een hond meeneemt. De meeste kans dat uw huisdier wordt toegelaten is in een vakantiehuis. Roompot is de marktleider in vakantiehuisjes in Zeeland. Zij bieden 85 accommodaties aan waar mensen met een hond kunnen verblijven. Booking heeft in Zeeland 530 accommodaties die geschikt zijn voor een huisdier. De meerderheid van deze huisdiervriendelijke accommodaties zijn een vakantiehuis (305) gevolgd door appartementen (67) en hotels (65).

In Domburg heeft Booking 68 accommodaties waarvan er 33 een huisdier toestaan. De meerderheid van deze verblijven zijn vakantiehuisjes. Hotel Bommeljé is een 4-sterren familiehotel in het centrum van Domburg dat huisdiervriendelijk is. Honden zijn toegestaan in hotelkamers op de begane grond. De toeslag voor een hond is €9,50 per nacht. Als men een reservering maakt dient men gelijk door te geven of er een huisdier wordt meegenomen.

Hotels Zeeland

Hotel Bommeljé
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels in Zeeland