Leg je foto’s vast in een fotoalbum

strandwandeling in Domburg Zeeland
Foto’s en vakanties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We gaan vaker op reis of een weekendje weg en maken méér foto’s, maar we doen er minder mee dan voorheen. Foto’s op je camera, je telefoon of op Instagram, ze staan zo’n beetje overal, behalve in het zicht. Zonde natuurlijk! Met regelmatig door een fotoalbum bladeren haal je het gelukzalige vakantiegevoel weer even boven. Denk aan die eindeloze stranden, leuke winkelstraten en dat lekkere eten. Zeg nou zelf, daar wil je toch een tastbare herinnering van?

Fotogenieke plekken in Zeeland

Wat ons betreft is Zeeland natuurlijk één van de mooiste vakantiebestemmingen. Het is een plek waar je kunt genieten van de natuur, de mooist dorpen kunt bekijken en fijn kunt relaxen. Wanneer je een fotoalbum gaat maken wil je de mooiste beelden verzamelen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt van fotogenieke plekken in Zeeland. Wel zo handig!

De Zeeuwse stranden

Als er een provincie in Nederland mooie stranden heeft dan is het Zeeland wel. Berkenbosch, De Hoge Hilt, Nollestrand en Breezand zijn zomaar een aantal plekken die het fotograferen meer dan waard zijn. Tip: Loop over het strand van Vlissingen naar Westduin.

De mooiste dorpen van Zeeland

Middelburg en Domburg zijn twee leuke steden die erg populair zijn. Wil je de wat onbekendere plekken op de foto zetten? Bezoek dan Aardenburg. Dit is een van de oudste stadjes en er zijn zelfs nog resten uit de Romeinse tijd te vinden. Ook Groede is een aanrader. Je vindt hier namelijk nog nauwelijks drukke toeristische plekken. Het stadje Veer is een historisch stadje en een van plekken die een beschermd stadsgezicht hebben. Hierdoor is het erg mooi gebleven.

Tips voor het maken een fotoalbum

Je foto’s zijn gemaakt en nu is het tijd om ze te verzamelen in een fotoalbum. Dit kun je op verschillende manieren doen, maar hoe moet je beginnen?

Probeer een verhaal te maken

Een fotoboek is het leukst om te bekijken wanneer er een verhaal in te zien is, of wanneer er een tijdlijn is. Begin je fotoboek dan ook bij het begin van je vakantie. Een andere idee is om in thema’s te werken. Bijvoorbeeld: eerst strandfoto’s, dan van de accommodatie, vrienden, zonsondergang et cetera.

Wissel overzicht foto’s af met detailfoto’s

Naast een verhaallijn is afwisseling belangrijk wanneer je een fotoalbum maakt. Een detailfoto maakt het net wat spannender: de kijker kan dan zelf een beetje invulling geven aan het verhaal. Let daarnaast op de compositie van je foto. Houd bijvoorbeeld de regel van derde in gedachten, of werk juist symmetrisch. De compositie kan namelijk het verschil maken! Dit kun je ook weer terugbrengen in de vormgeving.
Tags: vakantie Zeeland, fotoalbum, fotoboek, strandfoto’s, compositie