Is een reisverzekering nodig?

reisverzekering nodig voor vakantie zeeland
Een reisverzekering is niet verplicht als je op vakantie gaat maar is wel verstandig om af te sluiten. Blijf je in Nederland dan dekt je zorgverzekering de medische kosten en vergoedt de inboedelverzekering vaak gestolen voorwerpen. Een reisverzekering is ook in Nederland van kracht als je minimaal een overnachting maakt. Ga je buiten Nederland dan dekt je zorgverzekering niet alle medische kosten. Een reisverzekering doet dit wel en beschermt je tevens tegen calamiteiten die enorm veel geld kunnen kosten. Een repatriĆ«ring vanuit een ander werelddeel naar Nederland kan soms tienduizenden euro’s kosten. Dan is het toch een hele geruststelling dat je goed verzekerd bent. Er is keus tussen een kortlopende reisverzekering of een verzekering die het hele jaar doorloopt. Met een reisverzekering mag je maximaal 60 dagen aaneengesloten op vakantie.
Goedkoopste verzekering

Op Kortlopendereisverzekering.net kun je een goedkope kortlopende reisverzekering vinden. De prijs hangt af van je persoonlijke situatie en wat je wilt bijverzekeren. Een reisverzekering bestaat uit een standaardverzekering met daarnaast aparte modules. Wintersport bijvoorbeeld is standaard niet meeverzekerd. Je moet hiervoor de module Wintersport aanvinken. De prijs van de verzekering zal dan iets stijgen. Andere modules die je kunt aanvinken zijn Werelddekking, Onderwatersport, Geneeskundige Kosten, Ongevallen, Voertuigenhulp, Langer op reis (meer dan 60 dagen).

Wanneer kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering of een doorlopende verzekering, welke kun je beter afsluiten? In het algemeen wordt gesteld dat een doorlopende reisverzekering gunstiger is als je langer dan 3 weken op vakantie gaat per jaar. Voor alleenstaanden is dit globaal 4 weken vakantie. Een belangrijk voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat je er geen omkijken naar hebt. Ook een weekendje weg naar het buitenland is met zo’n verzekering gedekt. Als je echter van tevoren weet dat je niet veel op vakantie bent in het buitenland dan kun je beter per reis een kortlopende reisverzekering afsluiten. Dit bespaart je dan toch weer het nodige geld.

Dagtrip buitenland & wereldreis

Met een reisverzekering is ook een dagtrip naar het buitenland verzekerd. Je hoeft geen overnachting te hebben om aanspraak te maken op de verzekering. Ga je op wereldreis van een aantal maanden dan kom je niet meer in aanmerking voor een gewone reisverzekering. Deze is immers voor maximaal 60 aaneengesloten dagen. Je dient dan een speciale verzekering af te sluiten zoals de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance. Je zorgverzekering houdt je aan tenzij je langer weggaat dan 8 maanden (in 12 maanden tijd). Duurt je wereldreis langer dan 8-12 maanden dan dien je je ook uit te schrijven bij de gemeente waar je woont. Je hoeft dan geen zorgverzekering meer aan te houden. De backpackers verzekering dekt dan je ziektekosten en calamiteiten.

Annuleringsverzekering
Het duurst is de module Annuleringsverzekering die minimaal 4 euro per maand kost. Met een annuleringsverzekering kun je eventueel je vakantie annuleren. Je moet dan wel een dringende reden hebben. Een negatief reisadvies van de Nederlandse overheid valt hier niet onder. Wel als je werkloos raakt of bij een ernstige ziekte van jezelf of een gezinslid. Maak je een korte stedentrip naar het buitenland dan zul je minder behoefte hebben aan een annuleringsverzekering dan wanneer je met het hele gezin een rondreis maakt in een ander continent.

Kleine lettertjes

De kleine lettertjes zijn helaas in elke verzekering of overeenkomst te vinden. Of je nu een alles-in-1 pakket afsluit, een energiecontract of een verzekering: in de kleine lettertjes staan de voorwaarden en verplichtingen. Een typische zaak die in de kleine lettertjes vermeld staat is dat je je bagage niet onbeheerd mag achterlaten. Dat je een laptop beter niet achterlaat in een tentje dat is te begrijpen maar hoe zit het als een computer gestolen wordt uit je afgesloten caravan of de bagageruimte in je auto? In de kleine lettertjes staat vaak dat je er toezicht op moet kunnen houden. Staat je auto op de parkeerplaats maar je had er geen zicht op toen er iets uit werd ontvreemd? Dan kan een verzekeraar moeilijk gaan doen.

Zeeuwse reisverzekering

Een Zeeuwse reisverzekering is geen verzekering die op Zeeland is gericht maar een Zeeuwse verzekeringsmaatschappij. Het bedrijf (De Zeeuwse) heeft vooral klanten onder het MKB en agrarisch ondernemers. Ook particulieren kunnen er een verzekering afsluiten. De kortlopende reisverzekering heet bij de Zeeuwse een Aflopende Reisverzekering. De verzekering is niet direct online af te sluiten. Men kan een folder met een aanvraagformulier downloaden. Er is maar een kantoor in Zeeland en dit staat op de Houtkaai in Middelburg. Het aanvraagformulier is wellicht ook op te sturen naar een mail adres van de Zeeuwse. Reisverzekeringen lijken niet hun corebusiness te zijn.

kortlopende reisverzekering, doorlopende reisverzekering, annuleringsverzekering, attracties Nederland