Hotel Ameland

strand en zee

Ameland, het eiland voor het hele gezin en familie

De natuurlijke schoonheid en rust van Ameland, ook wel de ‘Waddendiamant’ genoemd, leverde dit eiland in 2009 de Quality Coast Award op. De natuurgebieden De Hôn en Het Oerd herbergen een fantastische flora en fauna en het eiland heeft een rijke historie van walvisvangst en koopvaardij.

De Waddeneilanden vormen de grens tussen de Noordzee en de Waddenzee die aan de zuidkant van de eilandenrij ligt. Ten westen van Ameland ligt het Borndiep met aan de overkant Terschelling, en in het oosten is bij helder weer nog net het nabijgelegen eiland Schiermonnikoog te zien.

Ameland bestaat voornamelijk uit zandduinen. Ten oosten van Buren ligt het Oerd, een drassig natuurgebied waar veel vogels leven en waar zeewater via een aantal geulen vrijelijk in- en uitstroomt. De totale strandlengte is 27 km en de totale lengte van de fietspaden is 100 km.

Het eiland heeft een lengte van 25 kilometer en is maximaal ongeveer 5 kilometer breed. Het oppervlakte van het eiland is bijna 60 km2. De afstand naar het vaste land is acht kilometer. Ameland is voornamelijk opgebouwd uit zandduinen en heeft prachtige natuurlijke bossen. Het oostelijke deel van Ameland is natuurgebied. Dit gebied wordt door zandafzettingen steeds groter.

Hotel op Ameland

Een hotel is hét adres om ongedwongen te genieten op niveau. hotel Ameland is één van de oudste familiebedrijven en misschien wel het beroemdste horecabedrijf van Ameland. In 1902 schonk overgrootvader Willem Barend Nobel op deze plek zijn gasten voor het eerst ons beroemde Nobeltje.

Hoogtepunten van Ameland

Ameland biedt het hele jaar door vele activiteiten:

● Beach Express: tractorritten over het strand,
● Zeehonden kijken: boottochten naar de zeehondenkolonie op een aangrenzende zandbank
● Horseback Rescue Team: bekijk hun maandelijkse demonstraties,
● De Oerdblinkert: beklim het 24 meter hoge duin,
● Huizen van de commandant: de oudste gebouwen op het eiland,
● Sportvissen: Ameland is een geweldige plek om op makreel te vissen.

Bereikbaarheid en parkeren op Ameland

Ameland is goed te bereiken vanaf Amsterdam en Amsterdam Airport Schiphol. Het is 90 minuten rijden naar Holwerd, waar handige parkeergelegenheden zijn. De veerboot naar Ameland vertrekt vanaf de veerhaven in Holwerd. Als passagier (te voet) kunt u een kaartje kopen om aan boord van een veerboot te gaan. Komt u met uw auto naar Ameland? Boek a.u.b. ruim van tevoren een kaartje. Houd er rekening mee dat fietsen het leukste vervoermiddel op het eiland zijn; je kunt ze daar huren.

Andere attracties in de buurt
Ameland is niet het enige Waddeneiland dat een bezoek waard is; Ook Texel, Terschelling, Schiermonnikoog en Vlieland zijn indrukwekkend mooie eilanden. Ook deze eilanden hebben prachtige stranden en een unieke flora en fauna.