Historium Brugge

historium brugge
Het Historium in Brugge is een bezoekerscentrum op de Markt. Het staat naast het monumentale Provinciale Hof. Het neorenaissance gebouw werd in 1921 afgebouwd nadat een brand het vorige pand had verwoest. Vroeger was een overheidsdienst in het gebouw gevestigd maar in 2009 werd het pand verkocht aan een bedrijf. In 2012 werd het Historium geopend.

In het Historium krijgen bezoekers een beeld van het leven in Brugge in de Middeleeuwen. Er zijn 7 historische themakamers met speciale effecten, film en decor. De bezoekers krijgen tevens een audioguide mee als ze door de themakamers lopen. Het goedkoopste kaartje is 7 euro en dit is voor een bezoek aan de toren met uitkijkpost op 26 meter hoogte. Wil men de de themakamers bekijken dan is de prijs 14 euro. Het kaartje van 17,50 euro is inclusief een bezoek aan een Virtual Reality kamer.

historium expositie
Op de tweede verdieping is een expositie over het historische Brugge met panoramisch balkon. Deze verdieping is vrij toegankelijk via de trap. Vanaf het balkon heeft men een mooi uitzicht op de Markt.

 Duvelorium Grand Beer Café
Een verdieping lager is het Duvelorium Grand Beer Café dat het enigste Duvel café ter wereld is. Een plankje met 3 glazen bier naar keuze kost 10 euro. De openingstijden van het Duvelorium Grand Beer Café zijn van 11.00 – 18.00 uur. Het café heeft eveneens een balkon met een aantal zitjes.

Hotels Brugge & Zeeland

Ibis budget Brugge Centrum Station (meer dan 11.000 reviews)
Novotel Centrum
Brugge hotels
Strandhotels Zeeland